Spenótos, pisztáciás szendvicskrém

2020. április 08. - Citrom Disznó

01_spenotos_pisztacias_krem.jpg

A szalonnás és füstölt húsos, kalóriában és purinban gazdag ételek fogyasztása kezd indokolatlanná válni a hőmérséklet emelkedésével,  a  tavaszi finomságok kapják a nagyobb teret a táplálkozásunkban. A finom, zsenge spenót az egyik legkorábbi friss leveles zöldség a kertekben, így a piacokon is. Ebből készítettünk egy kencét, friss ropogós kenyérre téve haraptunk belőle nagyokat. Készítsétek el ti is!

Hozzávalók:

3 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
30 g spenót
70 g natúr joghurt
100 g mascarpone
120 g pisztácia
bors

Elkészítése:

A sózott, pörkölt pisztáciaszemeket megszabadítom a héjuktól.

02_spenotos_pisztacias_krem.jpg

Kevés olívaolajon lepirítom a hagymacsíkokat. 

03_spenotos_pisztacias_krem.jpg

Hozzápirítom a fokhagymakarikákat is.

04_spenotos_pisztacias_krem.jpg

Sózom, borsozom.

05_spenotos_pisztacias_krem.jpg

Hamar megfonnyasztom rajta a spenótleveleket. 

06_spenotos_pisztacias_krem.jpg

Hozzámelegítek egy kevés házi joghurtot.

06_1_spenotos_pisztacias_krem.jpg

A spenótragut pépesre turmixolom, amikor már langyosra hűlt hozzákeverem a mascarponét.

07_spenotos_pisztacias_krem.jpg

Néhány mozdulattal szép egyneműre keverem. 

08_spenotos_pisztacias_krem.jpg

Belekeverem a hámozott, vágott pisztácia 2/3-át, az 1/3-át félreteszem a szendvicsek tetejének a megszórásához.

09_spenotos_pisztacias_krem.jpg

Az élénkzöld színek látványa vitaminná válik a szivárványhártyámon, ez a klorofeeling.

10_spenotos_pisztacias_krem.jpg

Ezt már csak a ropogós kenyérrel történő fogyasztás tudja felülmúlni. 

12_spenotos_pisztacias_krem.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr8015570486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.