Lazacos, spenótos tészta

2020. április 03. - Citrom Disznó

00_lazacos_teszta.jpg

Tészta, sajt, spenót, lazac az egyik legklasszikusabb kombó. Egy különlegesebbnek számító, pénz érmére emlékeztető tésztafélét használtunk hozzá. Saját készítésű lazackonzervünket, valamint olíva- és capribogyót raktuk a tetejére.

Hozzávalók:

200 g lazac (ehhez a recepthez a saját konzervünket használtuk)
250 g tészta (croxetti)
2 evőkanál olívaolaj (a lazackonzervből)
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
140 g bébi spenót
240 g mascarpone
100-150 g a tészta főzővizéből
10 g capribogyó
40 g olajbogyó
10 g vágott bébi spenót
bors

Elkészítése:

Megfőzöm a tésztatallérokat, nem főzöm túl, maradjon némi harapási élmény.

01_lazacos_teszta.jpg

Enyhén leolajozva várja a tészta, hogy beugorhasson a forró raguba.

02_lazacos_teszta.jpg

A házi lazackonzervet lecsepegtetem.

04_lazacos_teszta.jpg

A konzerv olaján lepirítom a hagymát és a fokhagymát.

05_lazacos_teszta.jpg

Enyhén sózom.

06_lazacos_teszta.jpg

Kicsit megfonnyasztom rajta a csíkokra vágott spenótot. 

07_lazacos_teszta.jpg

Összemelegítem a mascarponéval.

08_lazacos_teszta.jpg

A tészta főzővizéből löttyintek bele egy keveset, hogy jó szaftos legyen.

09_lazacos_teszta.jpg

Belehuppantom a még forró tésztát a raguba. 

10_lazacos_teszta.jpg

Már tálalhatok is. Egy közepes kalaptányérba teszem a raguba forgatott tésztát. 

11_lazacos_teszta.jpg

Ráteszem a lazacdarabokat, így van ideje a forró ragunak átlangyosítani a halhúst. 

12_lazacos_teszta.jpg

Rászórom a kapribogyót. 

13_lazacos_teszta.jpg

A magjáról levágott olívabogyó darabok is rákerülnek. 

14_lazacos_teszta.jpg

Azonnal faljuk fel, egy pillanatig se várjunk tovább!

15_lazacos_teszta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr6215570364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.