Mustáros karaj párizsi bundában

2020. február 27. - Citrom Disznó

13_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

Nagyon szép, márványos zsírszövettel átszőtt karajt sikerült vásárolni. Azt találtuk ki, hogy bundázva esszük meg valami mártogatóssal, gyorsan lefotózzuk nektek, aztán indultunk is tovább. Íme!

Hozzávalók:

a húshoz:

400 g sertéskaraj
40 g dijoni mustár
bors

olaj a sütéshez

a párizsi bundához:

3 db tojás
40 g liszt
15 g víz

a mártogatóshoz:

150 g kockázott konzerv paradicsom
45 g Foolchili - A-fusion plum BBQ szósz
1 db jalapeno

Elkészítése:

A karajt csíkokra vágom. 

02_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

Sózom, borsozom.

03_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

Nem sajnálom róla a mustárt, jól átmasszírozom vele. 

04_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

Bekeverem a párizsi masszát. Felütöm a tojásokat.

05_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

Enyhén sózom. Egy kevés vizet adok hozzá. 

06_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

Elkeverem benne a lisztet. 

07_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

A hámozott paradicsomot nagyobb kockákra vágom.

08_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

Elkeverem benne a BBQ szószt.

09_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

Megkezdem a bundázást. A karajcsíkokat lisztbe forgatom, majd a párizsi masszába mártom. 

10_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

170 fokos olajban ropogósra sütöm, papírtörlőre téve lecsepegtetem a csíkokat.

11_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

A szószt mártásos edénybe szedem, és friss jalapano paprikát kockázok a tetejére. 

12_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

Íme a ropogós, szaftos mustáros karaj, pillanatok alatt tettük magunkévá. 

01_mustaros_karaj_parizsi_bundaban.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr8015453940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paráznabillegető 2020.02.27. 18:08:21

nagyon fasza!
de... a tojáshoz vizet és lisztet adni, úgy bundázni? ez nekem új.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2020.03.05. 08:06:27

Valójában ez inkább Orly mártótészta (víz helyett sör v. bor is lehet a folyadék)
A klasszikus párizsi bunda: lisztbe-tojásba-újból lisztbe.