Papaya chutney

2020. február 25. - Citrom Disznó

01_papaya_chutney.jpg

A papaya sajnos ritka portéka a piacokon, áruházakban, ha lehet is vásárolni, ritkán érett, viszont szerencse, hogy éretlen állapotában is megvan a helye a gasztronómiában. Az éretlen papaya inkább zöldségként funkcionál, nagyjából úgy lehet használni, mint a tököt, az érett papaya pedig picit sárgadinnyés, picit mangós ízű, édeskés gyümölcs. Élettani hatásai igen kedvezőek. Ehhez a recepthez, mi egy majdnem teljesen érett példányt használtunk, a chutney remekül illik csirkéhez, pulykához vagy a sertés soványabb részeihez.

02_1_papaya_retes_karaj.jpg

Hozzávalók:

0,5 db papaya
1 db lilahagyma
1 db kápia
1 db tv paprika
3 ág friss bazsalikom
10 g gyömbér
olívaolaj
méz
chili
bors

Elkészítése:

Kevés olívaolajat hevítek. 

03_papaya_chutney.jpg

Enyhén megpirítom rajta a lilahagymát.  

04_papaya_chutney.jpg

Rádobom az apró kockára vágott gyömbért. 

05_papaya_chutney.jpg

Mehet rá a kápia paprika. 

06_papaya_chutney.jpg

Hozzádobom a kockára vágott fehér paprikát is.

07_papaya_chutney.jpg

Végül hozzápirítom a kockára vágott papayát is. 

08_papaya_chutney.jpg

Beledobom a frissen vágott bazsalikomlevelet.

09_papaya_chutney.jpg

Egy kevés mézet csurgatok bele. 

10_papaya_chutney.jpg

Végül hozzáforralok egy picit a chili szószból. 

11_papaya_chutney.jpg

Még forrón üvegbe rakom, és azonnal le is zárom, felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. 

13_papaya_chutney.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr2015454002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.