Hurkás, almás szendvics

2020. február 06. - Citrom Disznó

01_almas_hurkas_szendo.jpg

Benne vagyunk a télben, itt a disznóvágások ideje, ebből fakadóan elég gyakori hogy innen-onnan, az ember ölébe hullik valamilyen disznó alkatrész. Úgy esett, hogy most májas hurkát kaptunk kóstoló gyanánt. Eme stanglin a legegyértelműbb, legszokványosabb párosításokat jelenítettük meg: máj, alma, hagymalekvár, karamellizált ízek egy kis csípős felhanggal. Az élénk színek a tél rideg fakóságát ellensúlyozzák. 

Hozzávalók:

félbevágott stangli

lilahagyma lekvár

2 evőkanál méz
2 db savanykás alma (pl. Granny Smith)
ízlés szerint Foolchili - alma & karamell, bhut jolokia white chiliszósz

1-2 szál májas hurka

70 g savanyított gyöngyhagyma
50 g száraz vörösbor

salátalevelek
petrezselyem
magos mustár
madársóska levelek

Elkészítése:

Elkészítem a vörösboros gyöngyhagymát. A cikkekre szedett gyöngyhagymát forró serpenyőbe dobom, ráöntöm a vörösbort, hagyom hogy elfőjön, és a hagymacikkek szélei enyhén karamellizálódjanak.

02_almas_hurkas_szendo.jpg

Elkészítem a csípős almakockát. A mézet felmelegítem.

03_almas_hurkas_szendo.jpg

Rádobom az apró kockára vágott almát.

04_almas_hurkas_szendo.jpg

Enyhén sózom. 

05_almas_hurkas_szendo.jpg

Foolchili - alma-karamell szósszal ízesítem pikánsra. Mi körülbelül 1/3 üvegnyit tettünk bele.

06_almas_hurkas_szendo.jpg

Néhány másodperc és elkészül, tálalásig félreteszem.

07_almas_hurkas_szendo.jpg

Jól lehűtött májas hurkával kezdek dolgozni, így jobban tartja a formáját. Leveszem a belet, nem túl vékony karikára vágom, mindkét vágási felületét enyhén megpirítom. 

08_almas_hurkas_szendo.jpg

Kettévágom a stanglit, megkenem lilahagyma lekvárral. 

09_almas_hurkas_szendo.jpg

Az almakockákból kis halmokat teszek rá. 

10_almas_hurkas_szendo.jpg

Rákerülnek a bébi salátalevelek és a hurkakorongok is.

11_almas_hurkas_szendo.jpg

Felteszem a vörösboros gyöngyhagymát.

12_almas_hurkas_szendo.jpg

Színesítek még rajta lila madársóskával,  petrezselyem levéllel, és egy kevés magos mustár is kerül rá végül.

13_almas_hurkas_szendo.jpg

A stangli ropogós, a lilahagymalekvár és a hurka határozott ízeit jól egészíti ki a savanykás alma, a színes friss salátahajtások a tavasz érkezését sürgetik. 

15_almas_hurkas_szendo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr7215385804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.