Röfiburger

2020. január 28. - Citrom Disznó

01_dupla_karajburger.jpg

Egy igen tekintélyes méretű burgert csináltunk szalonnával dúsított, dupla húspogácsával, csalamádéval, jégsalátával és ajvárral. A látvány magáért beszél.

Hozzávalók:

2 db hamburger buci

360 g karaj
60 g sós szalonna
0,3 g fokhagymapor
bors

olaj

110 g tejföl
60 g Foolchili - ajvár

csalamádé
jégsaláta

Elkészítése:  

A kockára vágott húst sózom, borsozom. 

02_dupla_karajburger.jpg

Cutterbe teszem a fűszeres húsdarabokat. Nem pörgetem péppé, hagyom hogy darabos maradjon.

03_dupla_karajburger.jpg

Belekerül a fokhagyma por is. 

04_dupla_karajburger.jpg

A sós szalonnát apró kockára vágom és összekeverem a karajjal.

05_dupla_karajburger.jpg

Íme az összekevert húsmassza, amelyet négyfelé osztok.

06_dupla_karajburger.jpg

Megformázom a húspogácsáimat. 

07_dupla_karajburger.jpg

Előkészítem a csalamádét a tálaláshoz, jól lecsepegtetem. 

08_dupla_karajburger.jpg

Elkészítem a mártást, azaz összekeverem az ajvárt és a tejfölt. 

09_dupla_karajburger.jpg

A szalonnás húspogácsák mindkét oldalát szép pirosra sütöm.

11_dupla_karajburger.jpg

Kettévágom a fekete bucimat, és a vágási felületét megpirítom. 

12_dupla_karajburger.jpg

Az ajváros tejfölmártás kerül alulra, rá a házi csalamádé és jégsaláta, arra a hús, ismét mártás, csalamádé és jégsaláta, hús, mártás, csalamádé és jégsaláta és végül a megpirított bucitető.

13_dupla_karajburger.jpg

Minden elem a helyére került. 

14_dupla_karajburger.jpg

 Óvatos kettévágás után elénk tárul a szépen rétegzett, bőséges belső. 

15_dupla_karajburger.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr8914827280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsocek 2020.01.30. 18:44:23

FoghagymaPOR???? Csalamádé???? Visszatérnek a 80-as évek, bár szalonnát talán akkor sem mertek belerakni :-)))) Persze, ettől még lehet finom, de azért a burger-kultúra ezt már némileg meghaladta szerintem.

Túl sok felhasználó 2020.01.30. 19:53:42

@zsocek: A fokhagymapor ideális választás olyan háztartásokba, ahol alig-alig főznek. Életemnek abban az időszakában, amikor 10 napból 8-at utazással töltöttem, az én konyhámban is volt. Teljesen más az íze. (Bár talán ez lehet a megoldás: a posztoló nem szereti a fokhagymát, csak a fokhagymaport.)

Zed is not dead yet 2020.01.30. 22:40:40

Csak az a fekete borzasztóság ... az minek.