Citromlekvár

2020. január 16. - Citrom Disznó

00_citromlekvar.jpg

Még az ünnepi sütéshez készítettem kandírozott héjakat, köztük citromhéjat is. Az így felszabadult citromhúst kifilézve remek alapanyagot kaptam a citromlekvárhoz is. Sokrétűen felhasználható különböző desszertekhez. 

Hozzávalók:

240 g citromfilé (1000 g citromból)
80 g citromlé (ami a filézés során keletkezik)
150 g kristálycukor

Elkészítése: 

A citromok héját négy helyen, nem túl mélyen bemetszem, így szépen egyben le tudom venni a kandírozáshoz.     

01_citromlekvar.jpg

A citromokat éles késsel kifilézem, eközben a levet is felfogom, ami kicsurog, és felhasználom a lekvár készítéshez. 

02_citromlekvar.jpg

A citromlében feloldom a cukrot.

03_citromlekvar.jpg

Beleteszem a citromfiléket, ilyenkor újra hígabb lesz a filék kötött víztartalmának a hő hatására történő felszabadulásától. Jól összefőzöm. 

04_citromlekvar.jpg

Még forrón üvegekbe szedem.

05_citromlekvar.jpg

Ha hosszabban szeretném tárolni, vízfürdőben az egészet sterilizálom, én most csak átfordítottam, hogy a kupakot is jól átjárja a forróság.

06_citromlekvar.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr8115365998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.