Aranydurbincs tepsis burgonyával és káposztasalátával

2020. január 14. - Citrom Disznó

01_durbincs.jpg

Egyszerű, gyors és fantasztikusan finom ételt szerettünk volna készíteni ebből a remek alapanyagból, ráadásul mindezt kevés munkával. Külön felhívnám a becses olvasóközönség figyelmét a halacska mosolyára. :) 

Hozzávalók:

a halhoz:

4 db aranydurbincs
4 db babér
8 szelet citrom
4 db fekete olajbogyó
olívaolaj

a burgonyához:

1200 g héjában gőzölt burgonya
olívaolaj 
oregano
szerecsendió
bors

a káposztasalátához:

240 g csalamádé
75 g házi majonéz
50 g tejföl

Elkészítése:

Elkészítem a majonézes káposztasalátát, könnyű dolgom lesz, a csalamádés üveg tartalmát egy szűrőben jól lecsepegtetem. 

02_durbincs.jpg

Ráteszem a majonézt. 

03_durbincs.jpg

A tejfölt is hozzáadom és elkeverem. 

04_durbincs.jpg

A káposztasalátám tálalásra kész.  

05_durbincs.jpg

Elkészítem a tepsis burgonyát. A burgonyát tűzálló üvegtálba teszem és folpackal lefedve, mikrohullámú sütőben 10 perc alatt megpuhítom, ha kicsit kihűlt cikkekre vágom. Rászórom a fűszereket és a sót.

06_durbincs.jpg

Olívaolajat öntök rá, átforgatom, hogy jól bevonja a fűszerréteg.  

07_durbincs.jpg

Sütőpapírral bevont tepsibe teszem a burgonyacikkeket a héjas felükkel lefelé. 220 fokon, 30 perc alatt sütöm készre, aranybarnára, ropogósra. 

08_durbincs.jpg

A megtisztított halat alaposan besózom kívül és belül.  

09_durbincs.jpg

A szeme helyére egy aszalt olajbogyó kerül.

10_1_durbincs.jpg

A hasüregébe citromkarikát és babérlevelet teszek. 

10_durbincs.jpg

Enyhén meglocsolom olívaolajjal. 220 fokon, légkeveréssel kb. 20 perc alatt készre sütöm. 

11_durbincs.jpg

Íme a szépséges, tálalásra kész tepsis krumpli. 

12_durbincs.jpg

A halacskák is elkészültek és illatozva gőzölögnek. 

13_durbincs.jpg

Megkezdem a tálalást, tálacskára teszem a káposztasalátát.  

14_durbincs.jpg

Alulra teszem a krumplit, rá a halat, mellé a káposztasalátát.

15_durbincs.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr2815367018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.