Forró csokoládé

2020. január 07. - Citrom Disznó

01_forrocsoki.jpg

Klasszikus forrócsokoládé étcsokoládéból, némi kakaóporral mélyítve a karakterisztikát és egy kevés keményítővel megtalálva a középutat a textúrát tekintve. Tetejére  tejhabot kanalaztam, és némi kakaóbab töretet szórtam. A háttérben virító minikalács a tunkolási vágy felkeltését és annak kielégítését szolgálja.

Hozzávalók:               

250 g tej
30 g étcsokoládé
6 g kakaópor
20 g kristálycukor
2 g keményítő
pici só

a tálaláshoz:

tej a tejhabhoz
kakaóbab töret
mini foszlós kalács

Elkészítése:

A tejet forrpontig melegítem, beledobom a csokoládét, elkeverem.

csoki.jpg

A kakaópor is a nyeles lábosba kerül állandó keverés mellett. 

03_forrocsoki.jpg

A cukrot is beleszórom. 

04_forrocsoki.jpg

Egy kevés só emel az ízeken. 

05_forrocsoki.jpg

A keményítőt feloldom pár csepp tejben és beleöntöm, az állandó keverés még mindig állandó. 

06_forrocsoki.jpg

Ha ismét felforrt már tálalhatok, azaz bögrézhetek is.

07_forrocsoki.jpg

A tejhab készítése: 60, maximum 63 fokosra melegített tejben megpörgetem a rúdmixer fejet, 30 másodperc alatt készen is van, így stabil, nem túlmelegített ízű habot kapok. Ne félj a nagyobb buborékoktól, ez nem kávé.

08_forrocsoki.jpg

A kakaóbab töret ropogós textúrájával teszi izgalmasabbá az összhatást.

09_forrocsoki.jpg

Mártogatni, tunkolni, aprítani ér. Főleg, ha van mit.

10_forrocsoki.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr1715367032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.