Sous vide oldalas káposztás tésztával

2019. október 11. - Citrom Disznó

19_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Időnként kívánja az ember a vastagabb harapnivalókat. A káposztás tészta és az oldalas is megfelel ennek a követelménynek, enyhe csárda feelinget adva. Az oldalast sóoldatban áztattuk, szuvidáltuk, majd sütőben szép pirosra sütöttük. Remek állaga és íze lett. 

Hozzávalók:

1500 g oldalas
víz
a sóoldathoz literenként 70 g só
frissen őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
néhány ág kakukkfű

200 g csuszatészta
600 g fejes káposzta
60 g cukor
100 g száraz fehérbor
egész kömény
olívaolaj
bors

Elkészítése:

Az oldalast 7%-os sóoldatba teszem 24 órára, ezután tiszta vízben áztatom 12 órán át, mindezt a hűtőben.

01_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Papírtörlővel szárazra törölöm. 

02_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Frissen őrölt borsot, vágott fokhagymát  masszírozok bele.

03_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Friss kakukkfű is kerül a vákuumtasakba.

04_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Íme a szépséges csomag. 70 fokos vízbe teszem 14 órára, majd jeges vízben gyorsan lehűtöm. Fogyasztásig hűtőszekrényben tartom, gond nélkül eláll, felhasználható hetek múlva is.

06_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Enyhén sós vízben megfőzöm a csuszatésztát.

07_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Vastag szeleteket vágok az oldalasból és 200 fokos sütőbe teszem, 12-15 perc alatt sül készre. 

08_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Elkészítem a káposztát a tésztára. A cukrot karamellizálom.  

11_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Kipattogtatom benne a köményt.  

12_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Egy pár csepp olívaolajjal készítem elő a terepet a serpenyőben a káposztának. 

13_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Megkezdem a káposzta lepirítását, közben enyhén borsozom és sózom.

14_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Ha már képződött némi pörzsanyag meglöttyintem egy kevés száraz fehérborral, ez megadja a kellő savtartalmat is a káposztának.

15_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

A megfőtt tésztát átforgatom a káposztával, és már pakolom is a fatálra.

17_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Mehet rá az oldalas, egy kevés szaftot kanalazok a tetejére a tepsiből.

18_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

Egy kevés Trepadeira Werner paprikából készült házi savanyúságot raktam mellé, igen aromás, parfümös fajta. 

00_sous_vide_kaposztas_teszta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr615189052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.