Gluténmentes morzsasüti fügével és vaníliával

2019. szeptember 25. - Citrom Disznó

09_glutenmentes_fuge_crumble.jpg

Idén nehezen jött a nyár, a fügefánk sokat fázott, kevesebb, de jó ízű, nagy fügéket termett. Jó érett, szaftos példányokból készült ez az igazán finom morzsasüti, még az is két orcára falta, aki nem is szereti a fügét. Igazi krémes, szaftos, édes, savanykás, felül ropogós, arany színben pompázó, illatozva gőzölgő csemege lett a végeredmény. 

Hozzávalók:

50 g rizsliszt
50 g mandulaliszt
50 g kukoricaliszt
50 g kókuszvirág cukor
50 g kristálycukor
80 g vaj
20 g olívaolaj
1 g vanília őrlemény

A töltelékhez:

400 g friss, érett füge
100 g cukor
fél citrom leve
0,5 g vanília őrlemény

Elkészítése:

A morzsatészta alapanyagait egy tálba rakom.  

02_glutenmentes_fuge_crumble.jpg

Határozottan, gyorsan összemorzsolom, nem engedem összeállni, olvadozni. 

03_glutenmentes_fuge_crumble.jpg

A fügét cikkekre vágom, rászórom a cukrot, ráfacsarom a citromlevet, beleteszem a vanília őrleményt. 

04_glutenmentes_fuge_crumble.jpg

Jól összeforgatom. 

05_glutenmentes_fuge_crumble.jpg

Az üveg sütőformák alját vékonyan beszórom a  morzsatésztával. 

06_glutenmentes_fuge_crumble.jpg

Ráteszem a fügetölteléket. 

07_glutenmentes_fuge_crumble.jpg

A tetejüket is beszórom a morzsatésztával. 

08_glutenmentes_fuge_crumble.jpg

 Fortyogva sül a finomság 170 fokos sütőben, 25 percig, az illata mennyei. 

09_glutenmentes_fuge_crumble.jpg

Olyan szaftos, hogy csak nyammm!

10_glutenmentes_fuge_crumble.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr1315052432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.