Angus tatár

2019. augusztus 23. - Citrom Disznó

01_angus_tatar.jpg

Általában nem szeretem a meglepetéseket, de azért nagyon megörültem, amikor kaptam egy kis adag darált bélszínt, még ha azt nem is illik ledarálni. :)

Tatárt készítettem belőle pikánsan, mindenféle földi jóval, többek között ecetes zöld borssal, szardellával és kapribogyóval.

Hozzávalók:

170 g angus bélszín
4 g szardella
1 g ecetes zöldbors
3 g kapribogyó
1 db tojássárgája
0,5 g fűszerpaprika
16 g Foolchili - ketchup morugával
6 g mustár
10 g Foolchili - füstölt paprika krém
10 g lilahagyma
2 g fokhagyma

a tálaláshoz:

pirítós
főtt fürjtojás
paradicsom
jalapeno
lilahagyma
metélőhagyma
tojássárgája

 

Elkészítése:

Egy hideg keverőtálba teszem a darált bélszínt. Rászórom a finomra vágott lilahagymát.  Beleteszem a vágott szardellát, savanyított földborsot és a kapribogyót. 

02_angus_tatar.jpg

 Beleszórom a fűszerpaprikát,  belekanalazom a csípős ketchupot és a mustárt.

03_angus_tatar.jpg

Tovább fűszerezem a füstölt paprika krémmel.

04_angus_tatar.jpg

 A tojássárgája is belekerül.

05_angus_tatar.jpg

Uh, nagyon jól néz ki ez a színkavalkád. Sietve összekeverem, hogy ne melegedjen fel a keverékem, tálalásig hűtőszekrényben tartom.

06_angus_tatar.jpg

A tatárt egy félgömb alakú tállal vagy merőkanállal megformázom, a közepét kimélyítem kicsit, és beleteszek egy friss tojássárgáját,  egy kevés vágott snidlinget szórok rá. Köré teszem a ropogós pirítósokat, a fürjtojást és a zöldségeket. Mielőbb harapjunk már bele!

20_angus_tatar.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr4814908252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.