Gyömbéres, kurkumás karaj

2019. július 09. - Citrom Disznó

01_gyomberes_karaj.jpg

Ismét egy hosszan pácolt, lassan sütött húst mutatunk. Ezúttal karajt fűszereztünk egy nagyon izgalmas gyömbéres, fokhagymás, kurkumás, füstölt paprikás keverékkel, így nem csak nagyon finom lett, de ragyogó sárga színt is kapott, remekül mutat a fehér tésztán. 

Hozzávalók:

2 szelet karaj
24 g gyömbér
10 g fokhagyma
14 g kurkuma
fél teáskanál Foolchili - füstölt paprika krém
2 evőkanál olívaolaj

250 g ramen tészta
1 db cukkini
petrezselyem

Elkészítése:

A szeleteket egy folpackkal borított deszkára teszem, hogy a húson kívül mást ne színezzek meg a páccal.

02_gyomberes_karaj.jpg

 Egy tálba teszem a reszelt kurkumát, gyömbért és fokhagymát.

03_gyomberes_karaj.jpg

 Hozzáteszem a füstölt paprika krémet.

04_gyomberes_karaj.jpg

 Löttyintek bele egy kevés olívaolajat és összekeverem.

05_gyomberes_karaj.jpg

 A karaj szeleteket alaposan megsózom.

06_gyomberes_karaj.jpg

 A páccal a húsok mindkét oldalát megkenem.

07_gyomberes_karaj.jpg

 Becsomagolom a folpackba és mehet a hűtőbe minimum 24 órára.

09_gyomberes_karaj.jpg

 A karaj szeleteket kevés olajon előpirítom.

10_gyomberes_karaj.jpg

 110 fokos sütőben körülbelül másfél óra alatt puhára sütöm.

11_gyomberes_karaj.jpg

A körethez sós vízben megfőzöm a ramen tésztát, leszűröm, majd amíg még forró hozzáforgatom a lereszelt cukkinit.

12_gyomberes_karaj.jpg

 A tésztát megszórom frissen vágott petrezselyemmel, réteszem az élénk sárga karaj szeletet. 

13_gyomberes_karaj.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr5114776708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vitéz Beverneky 2019.07.09. 17:32:00

én a sózást kihagynám, mert 24 óra alatt rengeteg vizet kiszív a szövetekből ami "szárítja"' a húst és ez nem célunk...
elég sütés előtt sózni.
szerintem

Tímea 2019.07.09. 21:57:53

Izgi recept.
1. A műanyagmentes július kedvéért nem tudnál valamit ajánlani a folpack helyett? Ha simán beteszem pácban a hűtőbe, az nem elég?
2. a reszet cukkini a tésztán nyers? Vagy kezelve van valahogy?
köszi!

vitéz Beverneky 2019.07.09. 22:35:52

@Tímea:
divat ökohisztérikusoknak ajánlható a zöldség evés (vegetatianizmus)
nem kell pácolni semmiben és az állatot sem megölni a karajhoz!! :))

Tímea 2019.07.09. 22:43:15

@vitéz Beverneky: a muanyagmentes juliust nem mondanam divatnak, eleg nehez kihivas, de kitarto vagyok.
A tobbit meg gondolom nem nekem irtad, hanem az exbaratnodnek, akire haragszol :)

vitéz Beverneky 2019.07.09. 22:45:21

de ha vársz alig egy hónapot ugyan az a folpack augusztusban már nem mérgezi meg az óceánt.
most pácold cserépedényben cserépfedövel.

acycloren 2019.07.10. 07:01:10

A rament itt Ázsiában eszik hidegen is és akkor hideg, reszelt uborkát vagy cukkínit tesznek rá. Szezámszósszal, esetleg. Nem a gasztronómia csúcsa, de szerintem a cukkíni, uborka hidegen jobb, mint meleg tésztán.

Citrom Disznó 2019.07.12. 20:29:02

@Tímea: Még májusban vagy júniusban készült. :) Sütőpapír...talán...
A cukkinit nyersen kevertük a forró tésztához.