Mustáros tarjás szendvics

2019. június 05. - Citrom Disznó

01_mustaros_tarja_szendo.jpg

A sertéstarját mustárosan készítem el úgy hogy az ízes, omlós és szaftos legyen. Egy végtelenül egyszerű szendvicset csináltunk belőle, de jól passzol hozzá egy friss, üde saláta vagy burgonya köret is.

Hozzávalók:

sertéstarja
mustár
friss zsálya
olaj
bors

sós kalács
majonéz
jégsaláta

Elkészítése:

A tarját 1,5 cm vastag szeletekre vágom, sózom és borsozom.

02_mustaros_tarja_szendo.jpg

A szeleteket megkenem mustárral és megszórom frissen vágott zsályával.

03_mustaros_tarja_szendo.jpg

Folpack-ba csomagolva hűtőbe teszem minimum 1 napra, de az sem baj, ha 2 napig pihen a hús a pácban.

04_mustaros_tarja_szendo.jpg

A szeleteket serpenyőben, egy kevés olajon elősütöm.

05_mustaros_tarja_szendo.jpg

Ezután a húst 120 fokos sütőben sütöm tovább alufóliával lefedve. Akkor jó, ha a hús olyan puha, hogy egy villával könnyedén falatokra tudom szedni. Ehhez körülbelül 90 perc szükségeltetik. 

07_mustaros_tarja_szendo.jpg

A kalács szeleteket megkenem majonézzel.

08_mustaros_tarja_szendo.jpg

Szálasra vágott jégsalátával ágyazok meg a húsnak.

09_mustaros_tarja_szendo.jpg

Egy jó nagy kupac húst teszek a jégsalátára, és egy kis szaftot is kanalazok rá.

10_mustaros_tarja_szendo.jpg

 Mennyei eledel, olyan igazán puha és szaftos.

11_mustaros_tarja_szendo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr4914780178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.