Angus burger

2019. május 29. - Citrom Disznó

01_angus_burger.jpg

Kaptam ajándékba egy jó adag Angus hátszínt, megörültem neki nagyon, mert eszembe jutott, hogy a fagyóban van még néhány a fekete hamburgerbuciból, amit nem rég csináltam. A húspogácsába tettem a saját készítésű mangalica szalonnából is, hogy még szaftosabb legyen. Tükörtojás, ropogós bacon, jégsaláta került még a buciba, és egy lilahagymás, uborkás, enyhén mustáros, savanyított zöldborssal ízesített majonézes mártással vágtam nyakon. Nem volt könnyű átharapni.

Hozzávalók:

a húspogácsához:

170 g Angus hátszín
40 g sós mangalica szalonna
bors

olaj a sütéshez

a mártáshoz:

100 g majonéz
15 g teáskanálnyi magos mustár
1 g savanyított zöldbors
15 g lilahagyma
40 g csemege uborka

az összeállításhoz:

1 db hamburgerbuci
3 szelet bacon
jégsaláta

a köret:

250 g burgonya

olaj a sütéshez

Elkészítése:

Elősütöm a parázsburgonyát, azaz 180 fokos sütőben, alaposan sózva, alufóliával lefedve, puhára sütöm.

02_angus_burger.jpg

Egy edénybe dobom a húspogácsa alapanyagait, enyhén sózom. 

03_angus_burger.jpg

Összedolgozom. 

04_angus_burger.jpg

Sablonnal megformázom a húsmasszát. 

05_angus_burger.jpg

Elkészítem a mártást. A majonézbe szórom a vágott zöld borsot. 

06_angus_burger.jpg

Belekanalazom a magos mustárt.

07_angus_burger.jpg

Beledobom a kockára vágott, lesózott, kinyomkodott lilahagymát.

08_angus_burger.jpg

A kockára vágott savanyú uborkát is elkeverem benne. Hűtőszekrényben pihentetem tálalásig.

09_angus_burger.jpg

Ízlés szerint megsütöm a húspogácsát, én kedvelem ha még rózsaszín a közepe. 

10_angus_burger.jpg

Megsütöm a bacon szeleteket. 

11_angus_burger.jpg

Már a tükörtojás is a teflon felületen serceg. 

12_angus_burger.jpg

A bucit lassan pirítom meg, hogy jól átmelegedjem. 

13_angus_burger.jpg

Az elősütött krumplikat félbevágom és megpirítom. 

14_angus_burger.jpg

Felépítem a burgert: bucialj, mártás, vágott jégsaláta, hús, mártás, tükörtojás, bacon, saláta, mártás, bucitető a sorrend.

ossze.jpg

Így néz ki kettévágva, remek volt befalni a ropogós krumplidarabokkal. 

15_angus_burger.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr5314776730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsocek 2019.05.29. 23:56:20

Klassz lehet ajándékba kapni egy jó adag Angus hátszínt, amikor épp van a fagyóba (ez gondolom a mélyhűtő óvodai középső csoportjában használatos, affektáló elnevezése) néhány saját készítésű fekete hamburgerbuci, meg saját készítésű mangalica szalonna.....Lehetett volna a sok izgalmas képhez még párat a hűtőszekrényről, a fogpiszkálókról, tányérokról és evőeszközökről, akkor még szakszerűbb lenne.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2019.05.30. 09:10:07

Jó ég, elsőre ánusz burgert olvastam. :D