Kapros, fokhagymás juhtúró

2019. május 28. - Citrom Disznó

01_kapros_fokhagymas_juhturo.jpg

Egyszerű, 5 perc alatt elkészíthető finomság, amely szinte mindig van a hűtőben. A hétköznapi villámreggelik számomra elképzelhetetlenek nélküle. Fontos, hogy a juhtúró erőteljes ízű, "csípős", a kapor friss, a tehéntúró krémes, jó állagú legyen.   

Hozzávalók:

250 g juhtúró
250 g tehéntúró
1 nagy csokor kapor
2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A kétféle túrót és az apróra vágott fokhagymát egy villával összedolgozom. Sokkal gyorsabb volna valami géppel vagy akár kézzel, de szerintem így lesz megfelelő az állaga.

02_kapros_fokhagymas_juhturo.jpg

Elkeverem  benne a kaprot.

03_kapros_fokhagymas_juhturo.jpg

Rozskenyérrel, fürjtojással, retek- és borsócsírával tálalom.

04_kapros_fokhagymas_juhturo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr9114714257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.