Vörösboros meggyfagylalt

2019. május 22. - Citrom Disznó

01_vorosboros_meggyfagylalt.jpg

Valami igen intenzív, savanykás és hideg, gyümölcsös dologra vágytam. Mindig lapul némi gyümölcs a fagyasztóban, így egyértelmű volt, hogy ebből fagyi készítés lesz. Kikaptam a meggyet, 5 perc alatt elkészítettem az alapot a turmixban, a többi pedig már a gép dolga volt. Amíg pörgött a gép körbenéztem, hogy mivel dobhatom fel. Találtam francia drazsét, liofilizált ribizlit és szerencsére a zacskó alján lapult még néhány csokis keksz, ami remekül passzol a meggyhez. A hálás kis madársóskánk szinte mindig virágzik, így egy-egy rózsaszín virágocska is kerülhetett a gombócokra.

Hozzávalók:

450 g fagyaztott meggy
100 g méz
50 g glükóz szirup
60 g vörösbor (könnyű, gyümölcsös)

a tálaláshoz:

csokis keksz
francia drazsé
liofilizált ribizli
madársóska virág

Elkészítése:

A fagyasztott meggy hamar a turmixgép kései között találta magát. 

02_vorosboros_meggyfagylalt.jpg

Ráöntöm a vörösbort.

03_vorosboros_meggyfagylalt.jpg

 Rakok bele egy kevés glükózszirupot. 

04_vorosboros_meggyfagylalt.jpg

Csurgatok bele némi mézet.

05_mango_lassi.jpg

Néhány tekerésnyi sóval csalogatom elő az ízeket.

05_vorosboros_meggyfagylalt.jpg

Két perc alatt teljesen pépesre pörgetem, és már öntöm is a fagyigépbe. 20-25 perc alatt eléri a kellő hőfokcsökkenést és a megfelelő állagot. 

07_vorosboros_meggyfagylalt.jpg

Gyönyörű gömböt lehet formázni belőle, mégis krémes és lágy. 

08_vorosboros_meggyfagylalt.jpg

Duplacsokis keksszel, francia drazséval, liofilizált ribizlivel és madársóska virággal tálalom. 

09_vorosboros_meggyfagylalt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr8914714209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Citrom Disznó 2019.05.24. 10:09:36

@MAXVAL bircaman közíró: bármit lehet :) , azonban, ha glükóz helyett stevia kerül bele, akkor valószínűleg kristályosabb lesz a végeredmény