Kaporolaj

2019. március 14. - Citrom Disznó

01_kaporolaj.jpg

A kapor a kedvenc fűszerem, ha látok frisset, akkor mindig veszek, és gyakran túlzásba is esem. Fagyasztani nem nagyon szeretem, viszont nagyon praktikus olajba átmenteni az ízét. Ezt utána sokrétűen felhasználhatom. Remek salátákhoz, fetára csöpögtetve, grillezett zöldségekhez, főzelékekhez, levesekhez ízesíteni és dekorálni egyaránt.

Hozzávalók:

kapor
szőlőmagolaj

Elkészítése:

A kaprot durvára vágom.

02_kaporolaj.jpg

Egy befőttes üveget megtöltök a fűszerrel.

03_kaporolaj.jpg

Felöntöm az olajjal.

04_kaporolaj.jpg

Lezárom az üveget, majd 70 fokos vízben tartom 90 percig.

05_kaporolaj.jpg

Leszűrőm.

06_kaporolaj.jpg

Hűtőben tárolva sokáig megőrzi ízét és színét.

07_kaporolaj.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr4614608478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.