Kolbászos rántotta

2019. március 12. - Citrom Disznó

01_kolbaszos_rantotta.jpg

A klasszikus kolbászos rántotta tocsog a zsírban, amit általában egy szép szelet fehér kenyérrel kísérünk. Nem rossz, de ezúttal nem erre vágytunk, hanem egy kicsit könnyedebb verzióra, vibráló, élénk színekre és ízekre. Az ételben a krémesre, folyósra készített rántotta dominál, amit négyzet alakú zabpalacsintába töltöttünk. Ropogósra sült kolbászdarabokkal gazdagon megszórtuk, és szemrevaló zöldekkel tálaltuk.

Hozzávalók: 

a zabpalacsintához:

200 g zabliszt
2 db tojás
500-600 g tej
30 g szőlőmagolaj + a sütéshez

a rántottához adagonként:

3 db tojás
20 g mascarpone

a tálaláshoz:

szárazkolbász
petrezselyemzöld
salátakeverék
vinaigrette

Elkészítése:

A kolbászról lehúzom a belet, kis kockákra vágom, egy serpenyőben megpirítom.

03_kolbaszos_rantotta.jpg

Lecsöpögtetem róla a kisült zsírt.

04_kolbaszos_rantotta.jpg

Szétterítem egy papírtörlőn, ami hamar magába szívja a felesleges zsírt, így aztán átteszem egy másikra. Amikor kihűlnek a darabkák, igazán ropogósak lesznek.

05_kolbaszos_rantotta.jpg

Összekeverem a zabpalacsinta hozzávalóit, fél órát pihentetni kell, hogy a zab kidagadjon. Enyhén olajozott serpenyőben, egy tálalóforma segítségével 12x12 centiméteres négyzeteket sütök belőle.

06_kolbaszos_rantotta.jpg

A szokásosnál hagyjuk nyugodtan vastagabbra a zabpalacsintákat, hiszen könnyebben szakadnak a búzalisztes változatnál.

07_kolbaszos_rantotta.jpg

Adagonként 3 db tojást felütök egy kis lábosba.

08_kolbaszos_rantotta.jpg

Egy spatulával homogénre keverem, enyhén sózom.

09_kolbaszos_rantotta.jpg

Alacsony lángon, folyamatosan keverve, időnként a tűzről levéve lágy állagúra sütöm. Az utolsó fázisban, belekeverem a mascarponét, egyúttal befejezem a hőkezelést.

10_kolbaszos_rantotta.jpg

Úgy a finom, ha ennyire lágy és krémes.

11_kolbaszos_rantotta.jpg

 A petrezselymet finomra vágom.

12_kolbaszos_rantotta.jpg

 A palacsintákra teszek 1-1 nagy evőkanál rántottát. 

13_kolbaszos_rantotta.jpg

A palacsintákat félbehajtva teszem a tányérra, megszórom őket a kolbászmorzsával, a petrezselyemmel és színes salátaleveleket tálalom.

14_kolbaszos_rantotta.jpg

A salátát kevés vinaigrette-el meglocsolom.

15_kolbaszos_rantotta.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr614608422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.