Konfitált pulykamelles buci ananásszal

2019. január 03. - Citrom Disznó

01_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Ez a pulykás, ananászos szendvics nem egy szokványos darab. A pulykamellet vajban konfitáltuk, hogy fincsi szaftos legyen, de a végén le is pirítottuk, hogy ropogós részek is legyenek a szendvicsben. Az ananászos rész esetében nem kell egy gejl dologra gondolni, hiszen az ananásznak nagyon jól áll, ha sós irányba visszük el. Az édessége persze megmarad, de a só, tárkony és chili ellensúlyozza. Enyhén édeskés buciba raktuk a hozzávalókat némi majonézzel és salátával, kettőt rögtön befaltam belőle, tegyetek így Ti is.

Hozzávalók:

1000 g pulykamell
250 g sózott vaj
2 db babérlevél
3 db szegfűbors
2 db szegfűszeg
3 g fokhagymapehely
sumak

300 g ananász
1 db jalapeno
friss tárkony
Foolchili - trinidad scorpion moruga & 7 pot bubblegum yellow chili szósz

6 db bajor zsemle
majonéz
római saláta

Elkészítése:

A pulykamellet sózom és megszórom sumakkal.

02_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Egy lábosban felolvasztom a sózott vajat.

03_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Hozzáadom az ízesítőket. A babért.

04_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Fokhagyma pelyhet.

05_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Szegfűszeget és szegfűborost.

06_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Mehet a vajba a pulykamell. Alufóliával lefedem, majd 110 fokos sütőbe tolom 3 órára.

07_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Hagyom hűlni, majd kiveszem a húst a vajból. 

08_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

A  hús annyira puha, hogy már szeleteléskor darabjaira esik. Egy serpenyőbe szedek át a vajból, és rápirítok a pulykára.

09_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Közben a fakanállal még kisebb darabokra szedem. Az a jó, ha vannak benne kisebb és pirultabb, illetve nagyobb és szaftosabb darabok is. 

10_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Az ananászt kis kockákra vágom, és átmelegítem egy serpenyőben.

11_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Sózom.

12_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Hozzáadom az apróra vágott jalapenot.

13_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Adok hozzá pár csepp chili szószt. Ez a szósz brutál erős, de nagyon gyümölcsös is, így remekül passzol az ananászhoz.

14_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Pár levélnyi tárkony is az ananászra kerül apróra vágva.

15_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

A bucit félbevágom, megkenem majonézzel az alját. Jöhet egy réteg saláta, rá az ananászos ragu.

16_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

Az ananászra kerül egy jó nagy adag pulykamell, majd a buci teteje, ami szintén meg van kenve vékonyan majonézzel.

20_vajban_konfitalt_pulyka_ananasz.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr314327569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.