BBQ szósszal sült pulykamell

2018. december 11. - Citrom Disznó

01_bbq_pulykamell.jpg

A szilva alapú BBQ szósz, amit használtunk remekül feldobja a pulykamellet, enyhe füstössége valódi BBQ-s illatokat gerjeszt a konyhában. A sült érdekessége a "toll" forma, amelyet pulykamellbelsőből könnyűszerrel ki lehet alakítani. A köret pirított salátaszív, némi friss jalapeno és uborka, valamint lágy és krémes krumplipüré.

Hozzávalók:

1300 g pulykamellbelső
1 üveg Foolchili - A-fusion plum BBQ szósz
olaj

2 db jalapeno
2 db csemege uborka
8 db saláta szív
balzsamecet

Elkészítése:

A pulykamellbelső darabokat sózom.

02_bbq_pulykamell.jpg

Egy öntött vas edényben, kevés olajon körbepirítom.

03_bbq_pulykamell.jpg

Az edényt lefedem, majd 120 fokos sütőbe tolom a pulykát 3 órára. A húsnak olyan puhának kell lennie, hogy szinte magától szétesik.

05_bbq_pulykamell.jpg

Egy sütőpapírral borított sütőlemezre teszem át a húsdarabokat. Kézzel megnyomkodom, hogy a rostok mentén szétnyíljon.

06_bbq_pulykamell.jpg

Így érem el a "madártoll" formát.

07_bbq_pulykamell.jpg

Jól megkenem a BBQ szósszal.

08_bbq_pulykamell.jpg

200 fokos, légkeveréses sütőben néhány perc alatt rápirítom a szószt a húsra.

09_bbq_pulykamell.jpg

A jalapenot és az uborkát apró kockákra vágom.

10_bbq_pulykamell.jpg

A szívsalátákat félbe vágom, kevés olajon, serpenyőben kissé megpirítom a vágási felületüket. Magas hőmérsékleten dolgozom, nem hagyom megfonnyadni, és azonnal tálalom. 

11_bbq_pulykamell.jpg

A BBQ pulykamellet ezúttal krumplipürével tálaltuk. Mellé pedig a pirított saláta szívek kerültek meglocsolva egy pici balzsamecettel, megszórva a jalapeno és uborka kockákkal.

20_bbq_pulykamell.jpg

És íme szendónak összepakolva: 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr2514327561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.