Görög saláta

2018. május 23. - Citrom Disznó

01_gorog_salata.jpg

Szinte minden nyáron ellátogatunk Görögországba. Amikor fel szeretnénk idézni a nyaralások mesés pillanatait, akkor elővesszük a lepukkant teherautó platójáról, termelőtől  vásárolt mennyei olajbogyókat, a karakteres ízű extra szűz olívaolajat,  és ezeket hazai alapanyagokkal kiegészítve, összedobjuk ezt a salátát. 

Hozzávalók:

uborka
paradicsom
paprika
olajbogyó (zöld, fekete, aszalt)
extra szűz olívaolaj és friss citromlé
feta
friss bazsalikom
friss oregano
friss metélőhagyma 
bors

Elkészítése:

Az uborkát, paradicsomot, paprikát megmosom, körülbelül 1 centis kockákra vágom. Összekeverem, enyhén sózom, löttyintek rá olívaolajat, csavarok rá némi friss citromlevet.

A zöldségeket adagonként tányérra teszem többféle olajbogyó társaságában. A fetából levágok két szeletet, és a zöldségekre teszem. Tekerek rá borsot, megszórom az apróra vágott metélőhagymával.

Friss oregano és bazsalikom levelekkel koronázom meg ezt a salátát.

02_gorog_salata.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr2113618742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

giedi prime 2018.05.25. 07:24:11

Biztos így is finom, de ha nem is hagyományos vereshagyma, de az a enyhén lilás szokott benne lenni.