Kapros zöldbableves

2018. május 11. - Citrom Disznó

00_zoldbab_leves.jpg

Néhány hónapja kitaláltuk, hogy muszáj csökkenteni a mélyhűtőkben felhalmozódott alapanyagok mennyiségét. Még nem állunk nyerésre, de azért küzdünk. Ezzel a levessel 2 zacskó télről megmaradt, mirelit zöldbabbal lett kevesebb. Ez egy teljesen alap verzió, aki szereti, dúsíthatja tejföllel vagy tejszínnel. Friss kaporral ízesítettük, de mehetett volna bele petrezselyem vagy tárkony is.

Hozzávalók:

2 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
negyed zeller (100 g)
1 szál fehérrépa (130 g)
2 szál sárgarépa (200 g)
400 g sárga hüvelyű zöldbab
400 g zöld hüvelyű zöldbab
1 csokor kapor
2 liter zöldség/csirke alaplé vagy víz

250 g virsli
1 evőkanál repceolaj

Elkészítése:

Az olívaolajon lepirítom a kis kockákra vágott vöröshagymát. Ha a vöröshagyma lepirult, akkor hozzáadom az apróra vágott fokhagymát.

01_zoldbab_leves.jpg

A zellert és a répákat megpucolom, zöldbab darabokhoz igazított hasábokra vágom, és a hagymás alaphoz adom. Picit pírítom, majd felöntöm az alaplével. 

04_zoldbab_leves.jpg

Ha a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadom a zöldbabot.

07_zoldbab_leves.jpg

 A virslit bevagdosom és 2 centis darabokra vágom, olajon megsütöm.

09_zoldbab_leves.jpg

A levesbe az utolsó pillanatban kerül a finomra vágott kapor.

08_zoldbab_leves.jpg

A levest a sült virslifalatokkal tálalom.

1_zoldbab_leves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr7313618792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hegecz25 2018.05.12. 00:44:24

jol nez ki ez a kanos zoldbableves, de ez mocskosul nincs megfove.
A virslit is kulon sutni, aztan hozzaadni, a kaprot a vegen beleszorni? A leves tobbek kozott azert leves, hogy egy leben fojjon ami benne van, igy kiegeszitik egymas izet. Ehelyett itt ugy lett a "leves" osszerakva, szervetlenul, egymashoz nem kapcsolodva.

JorEl 2018.05.12. 06:07:34

Ehez a konyhaművészeti remekműhöz ajánlanám desszertnek:
youtu.be/WYnDzdU8vvs