Almás paszternák leves

2018. április 12. - Citrom Disznó

01_almas_paszternak_1.jpg

A paszternákot látványilag igen könnyű összekeverni a petrezselyemgyökérrel. (A paszternák felülete egy picit fényesebb és simább.) A fő különbség az ízben, illataban rejlik. A paszternák édeskés, igen könnyű benne felfedezni vaníliás íz- és illatjegyeket, ezért az egyik olyan zöldség, amely tökéletesen alkalmas édes ételek, desszertek készítéséhez. Ezúttal egy vaníliás, almás paszternák levest mutatunk. 

02_almas_paszternak_1.jpg

Hozzávalók:

350 g golden alma
350 g paszternák
1/2 rúd vanília
80 g görög joghurt
friss citrom leve
cukor
víz

1 db Granny Smith alma
2 evőkanál fenyőméz
fahéj
néhány szem dió

Elkészítése:

A paszternákot alaposan megmosom, meghámozom. A héjat felteszem főni 500 g vízben, 20-30 percre. Ezt a levet fogom használni a leveshez.

03_almas_paszternak_1.jpg

A paszternák mehet egy lábosba.

04_almas_paszternak_1.jpg

Felöntöm a héjból főzött lével.

05_almas_paszternak_1.jpg

Sózom.

06_almas_paszternak_1.jpg

Hozzáadom a vaníliarudat és a kikapart magokat.

07_almas_paszternak_1.jpg

10 perc főzés után jöhet a meghámozott, felkockázott golden alma.

08_almas_paszternak_1.jpg

Amikor minden megpuhult, kiszedem a vaníliarudat, és pürésítem.

09_almas_paszternak_1.jpg

Hozzáadom a görög joghurtot.

10_almas_paszternak.jpg

Jöhet a citromlé.

11_almas_paszternak.jpg

Pici cukor. (Ízlés szerint, ha nem volna elég édes.) Újra átpörgetem, vízzel állítom be a sűrűségét.

12_almas_paszternak.jpg

A mézet felforrósítom egy serpenyőben.

13_almas_paszternak.jpg

Az 1x1 centis kockákra vágott Granny Smith almát átforgatom benne. (Ne puhuljon meg.)

14_almas_paszternak.jpg

Pici sóval és fahéjjal ízesítem.

15_almas_paszternak.jpg

Tálaláskor egy gyűrű segítségével megformázom az almakockákat. Teszek rá néhány darab (pirított) diót és 1-2 madársóska levelet. A gyűrűt eltávolítom, miután köré öntöttem a levest. 

18_almas_paszternak_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr3113715418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.