Sous vide céklasaláta

2018. január 09. - Citrom Disznó

00_ceklasalata.jpg

A sous vide technológia mára otthoni használatra is viszonylag olcsón elérhetővé vált. Mostanában nagyon sok zöldségfélét készítünk ezzel az eljárással. Az így elkészített cékla megőrzi intenzív színét és ízét, valamint roppanós marad. A céklasalátához egy könnyű tormakrémet készítettünk, apró zöldekkel és füstölt tojással tálaltuk.

Hozzávalók:

1000 g cékla
2 evőkanálnyi extra szűz olívaolaj
friss kapor
1-2 evőkanálnyi balzsamecet
bors

80 g tejföl (20%)
80 g mascarpone
1-2 teáskanál házi ecetes torma

füstölt tojás
cékla és kapor hajtások

01_ceklasalata.jpg

A céklát meghámozom, 1x1 centis kockákra vágom.

02_ceklasalata.jpg

Rálöttyintek egy kevés extra szűz olívaolajat.

03_ceklasalata.jpg

Sózom, borsozom, jól összeforgatom.

04_ceklasalata.jpg

A céklát levákuumozom, és 85 fokos vízfürdőbe teszem 2 órára.

05_ceklasalata.jpg

Összekeverem a tejfölt, mascarponét, ecetes tormát.

06_ceklasalata.jpg

Pici só is kerül bele.

07_ceklasalata.jpg

A céklát kihűtöm, ízesítem balzsamecettel.

08_ceklasalata.jpg

Friss kapor is kerül a salátába. 

09_ceklasalata.jpg

A céklasalátát a tormakrémmel, füstölt tojással, valamint cékla és kapor hajtásokkal tálalom. Wow. :)

10_ceklasalata.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr9612770598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.