Zöldborsóleves

2017. november 06. - Citrom Disznó

00_zoldborso.jpg

A hűvösebb estéken nincs is jobb, mint egy forró leves, előszeretettel nyúlunk ilyenkor nagy klasszikusokhoz, melyek a gyerekkorunk ízeit, emlékeit idézik. Íme egy zöldborsóleves recept, melyhez vajas galuska dukál. 

01_zoldborso.jpg

Hozzávalók:

A leveshez:

400 g zöldborsó
40 g vaj
1 szál sárgarépa
60 g zellerszár
750 g alaplé (zöldség)
petrezselyem

Vajas galuskához:

1 db tojás (M)
20 g vaj
40 g liszt

Elkészítése:

A sárgarépát kockára vágom, néhány perc alatt átpárolom a vajon.

02_zoldborso.jpg

Hozzáadom a borsót, amit szintén 1-2 percig párolok.

03_zoldborso.jpg

Ugyanúgy járok el a kockákra vágott szárzellerrel is.

04_zoldborso.jpg

A zöldségeket sózom.

05_zoldborso.jpg

Jöhet az alaplé, amelyben készre főzöm a zöldségeket.

06_zoldborso.jpg

A legvégén kerül a levesbe a petrezselyemzöld.

07_zoldborso.jpg

A vajas galuskához a tojást egy tálba töröm.

08_zoldborso.jpg

Hozzáöntöm az olvadt, de nem meleg vajat.

09_zoldborso.jpg

Sózom.

10_zoldborso.jpg

Simára keverem az egészet a liszttel. Hagyom állni minimum 15 percig.

11_zoldborso.jpg

A galuskákat két kiskanál segítségével megformázom, forró sós vízben megfőzöm. A víznek nem kell lobogva forrnia, lassan fűzöm a galuskákat, hogy átpuhuljon, de ne essen szét. 

12_zoldborso.jpg

A levest a vajas galuskával tálalom.

13_zoldborso.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr112566093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.