Madártej

2017. szeptember 21. - Citrom Disznó

01_madartej.jpg

Ki ne szeretné, ki ne kívánná ezt a könnyű, klasszikus desszertet? Gyermekkorunk zsúrjainak elengedhetetlen kelléke. Nagymamák, anyukák gondoskodásának, szeretetének megtestesülése, ez a madártej.

Hozzávalók:

1000 g tej
4 db tojás
100 g kristálycukor
1 rúd vanília

Elkészítése:

A tejet a vanília kikapart magjaival felforrósítom, de nem forralom.

05_madartej.jpg

A fehérjét elkezdem habosítani, amikor félig felverődött, hozzáadom a cukor felét, és kemény habbá verem.

03_madartej.jpg

Két kanál segítségével galuskákat szaggatok a tejbe, fedő alatt 2 perc alatt elkészül. A galuskákat kiszedem a tejből, és hűtőbe teszem. A tejet leszűröm, és 70 fokosra hűtöm.

04_madartej.jpg

A sárgáját a cukor másik felével habosra keverem, majd folyamatos keverés mellett a tejbe csurgatom, és addig melegítem, amíg elkezd sűrűsödni. Ilyenkor rögtön leveszem a tűzről, nem forralom fel.

02_madartej.jpg

Jól lehűtve tálalom a madártejet, amit egy árvácskával csinosítok.

00_madartej.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr8412882024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.