Garnéla őszibarackkal

2016. július 19. - Citrom Disznó

00_garnela_oszibarack.jpg

Görögországban nyaraltunk, ahol remek, friss garnélát lehetett venni a helyi halászoktól, vettünk belőle többször is a kikötőben. A szállásunk irányába pöfögtünk a kis bérelt robogónkkal, amikor megpillantottunk egy nénit az út mentén, friss gyümölcsökkel, zöldségekkel teli ládákkal. Fejben már összerakva a receptet, őszibarackot és paprikát vettünk tőle.

Enyhén csípős őszibarack chutney került a rák mellé a tányérra. Kicsit édeskés, vágott tetejű bucit választottunk hozzá a szemközti pékségből.

01_garnela_oszibarack.jpg

Hozzávalók:

500 g nyers garnéla
1 db sárga húsú őszibarack
1 db fehér húsú őszibarack
1 kis fej vöröshagyma
fél kápia paprika
fél erős paprika
1 citrom leve
50 g fehérbor
30 g vaj
30 g méz
friss bazsalikom

olívaolaj

2 db édes buci

Elkészítése:

A leforrázott, lehűtött őszibarackok héját lehúzom. 

02_garnela_oszibarack.jpg

Pici olívaolajon lepirítom a kockára vágott hagymát. 

03_garnela_oszibarack.jpg

Rádobom a megtisztított garnélát. Tisztításkor a farokuszonyt rajtahagytuk , így szebbek és jól megfoghatóak a falatok evéskor.  

04_garnela_oszibarack.jpg

Enyhén sózom. Hagyom, hogy szépen kipirosodjanak a rákok. 

05_garnela_oszibarack.jpg

Rászórom a piros paprikakockákat. 

06_garnela_oszibarack.jpg

A csípős paprikakockák következnek.

07_garnela_oszibarack.jpg

Kis pirulás után a citrom felének frissen kifacsart leve jön.

08_garnela_oszibarack.jpg

Felöntöm egy kevés száraz fehérborral. 

09_garnela_oszibarack.jpg

Ha felforrt, beledobom a vajat. 

10_garnela_oszibarack.jpg

Rövid forralás után kész is van a rák, kiszedem azokat a serpenyőből egy tányérra, és meleg helyen tartom tálalásig. 

11_garnela_oszibarack.jpg

Tovább dolgozom a serpenyő tartalmával, belecsurgatom a mézet.

12_garnela_oszibarack.jpg

Hozzáteszem a kis kockára vágott őszibarackhúst. 

13_garnela_oszibarack.jpg

A friss, megvagdosott bazsalikom levél után a citrom másik felét is belefacsarom.

15_garnela_oszibarack.jpg

Elkészült a chutney is. Tálaláskor szépen egymás mellé helyezem a rákfarkakat a chutney tetején. 

16_garnela_oszibarack.jpg

A szendvics elkészítésekor leszedem a farokúszókat. 

17_garnela_oszibarack.jpg

A kettévágott buci alsó lapjára kanalazom a chutney-t . 

18_garnela_oszibarack.jpg

Ráteszem a rákhúst. 

19_garnela_oszibarack.jpg

Ráteszem a buci tetejét, kész is a garnélás szendó.

20_garnela_oszibarack.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr418884046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.