Ecetes almapaprika, csatos üvegben

2015. szeptember 22. - Citrom Disznó

8_almapaprika.jpg

Aki szereti az enyhén csípős savanyúságokat, előszeretettel fogyaszt ecetes almapaprikát. Mi is szeretjük. Itt a szezon, a piacon utánunk hajítják a paprikaféléket,  ilyenkor a legfinomabbak és a legjobb árban is most vannak. Tegyetek el Ti is néhány üveggel.

W.

 

1_almapaprika.jpg

Hozzávalók:

1000 g almapaprika
fokhagyma
babérlevél
egész bors
chili paprika
oregano

A felöntőléhez:

750 g víz
200 g cukor
90 g ecet (20%-os)
75 g só

Elkészítés:  

Egyforma cikkekre vágom az almapaprikákat.

2_almapaprika.jpg

Csatos üvegbe teszem a fűszerekkel együtt.  Szép színes lesz a polcon ha elkészül. Közben felforralom a savanyúságlevet.

3_almapaprika.jpg

Egyenletesen oszlatom el az üvegben a paprikacikkeket, minél kevesebb levegő maradjon közöttük, de még ne törjenek össze a préselődéstől. 

4_almapaprika.jpg

Egy kis oreganoval aromatizálom a savanyúságomat. 

5_almapaprika.jpg

Ráöntöm a forró savanyúságlevet a bekészített paprikákra. 

6_almapaprika.jpg

Az üvegeket megmozgatom, hogy a légbuborékok a felszínre jöjjenek, ezután lezárom a csatokat, ügyelve arra hogy  gumitömítések tökéletesen zárjanak.

7_almapaprika.jpg

Már csak érlelődniük kell néhány hétig.

9_almapaprika.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr717762532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eyr750 2015.09.23. 18:28:35

Szép, jó ötlet, szeretjük, köszi! De miért írtad azt, hogy "aromatizálom", ahelyett, hogy ízesítem, vagy fűszerezem?

farkasmari72 2016.02.01. 19:18:16

Meddig áll így el, hogynincs benne tartósító?

Citrom Disznó 2016.02.03. 12:11:59

@farkasmari72: Nem rég bontottunk ki egy 4-5 hónaposat, semmi baja nem volt.