Sárgabarack fagylalt

2015. szeptember 21. - Citrom Disznó

5_sargabarack_fagyi.jpg

Nálunk a fagyi evés nem csak a meleg napokhoz kötődik, mindig van valamilyen a mélyhűtőben. Fagylaltgép nélkül, nagyon egyszerűen, nagyon kevés munkával, néhány alapanyagból elkészíthető. Az így elkészített gyümölcsfagyinak sokkal intenzívebb az íze, hiszen nem hígítjuk semmilyen tejtermékkel, ugyanakkor a tojásfehérje miatt kellően fel lehet habosítani.  A képen látható ostyarúd receptjét itt található.

M.

Hozzávalók:

500 g sárgabarack
100 g xilit vagy cukor
1 tojásfehérje

Elkészítés:

Kimagozom a barackokat.

1_sargabarack_fagyi.jpg

Egy hosszúkás edénybe teszem őket, ráöntöm a xilitet vagy a cukrot és a tojásfehérjét.

2_sargabarack_fagyi.jpg

Rúdmixerrel egyneműsítem.

3_sargabarack_fagyi.jpg

Lefagyasztom a fagylaltalapomat. Amikor tálalni szeretnék belőle néhány adagot, egy kicsit felolvasztom és rúdmixerrel felhabosítom.

4_sargabarack_fagyi.jpgTálaláskor puffasztott amarantos ostyarúddal és begónia virággal díszítettem. 

6_sargabarack_fagyi.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr127786124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.