Pirított paprikák télire

2015. szeptember 01. - Citrom Disznó

0_marinalt_paprika.jpg

A piacon most igen olcsón lehet hozzájutni a különféle paprikákhoz. A húsosabb fajtákat kitűnően lehet tartósítani ezzel a módszerrel. A pirítás során felszabaduló plusz ízeket is bezártuk az üvegbe, húsételek mellé remek lesz télen, de egy szelet ropogós vajas kenyérre pakolva sem utolsó.

M.

2_marinalt_paprika.jpg

Hozzávalók:

A zöldhöz:

Hozzávalók:

A zöldhöz:

250-300 g húsos zöldpaprika egy kisüveghez
1 macskapecs paprika
1 kis babérlevél
10 szem rózsabors
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj

A sárgához:

250-300 g almapaprika egy kis üveghez
1 kis babérlevél
10 szem feketebors
olívaolaj

A piroshoz:

250-300 g pritamin paprika egy kis üveghez
10 szem feketebors
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj

A felöntőléhez:

1 liter víz
1 evőkanál só
2 evőkanál ecet (20%)
3 evőkanál xilit

Elkészítése:

A paprikákat alaposan megmosom.

3_marinalt_paprika.jpg

A paprikákat feldarabolom. (A zöldet csíkokra, az alma- és pritaminpaprikát cikkekre.)

4_marinalt_paprika.jpg

Kevés olívaolajat melegítek.

5_marinalt_paprika.jpg

Magas hőfokon elkezdem pirítani a paprikát.

6_marinalt_paprika.jpg

Hozzádobom a fokhagymákat is.

7_marinalt_paprika.jpg

Fontos, hogy a paprikák jól megpiruljanak, barna foltok keletkezzenek rajtuk, de folyamatosan mozgatom, hogy azért ne égjenek meg.

8_marinalt_paprika.jpg

Sterilizált üvegekbe szedem.

9_marinalt_paprika.jpg

Az üvegekbe kerülnek a fokhagyma gerezdek is és a fűszerek is.

10_marinalt_paprika.jpg

Már most nagyon jól néz ki. :)

11_marinalt_paprika.jpg

A felöntőléhez felforralom a vizet a sóval, ecettel és xilittel. Az üvegeket színültig töltöm, kicsit mozgatom, kocogtatom is azokat, hogy a léből mindenhova jusson, a légbuborékok távozzanak. Szorosan rátekerem a kupakokat.

12_marinalt_paprika.jpg

A pritamin paprikát szintén alaposan lepirítom.

13_marinalt_paprika.jpg

A fűszerekkel együtt üvegbe kerül.

14_marinalt_paprika.jpg

Az almapaprikát hagytam a végére. Pirítás közben ne hajoljunk fölé, brutális. :))

15_marinalt_paprika.jpg

A finom, pirított paprikával telt üvegeket egy vízzel teli lábosba teszem, és 20 percig gyöngyöző vízben tartom, majd hagyom lassan kihűlni.

16_marinalt_paprika.jpg

Alig várjuk, hogy jól összeérjenek az ízek, és kibonthassuk. :)

1_marinalt_paprika.jpg
 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr167725720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PiperPerabo 2015.09.01. 21:07:58

Kedves gyerekek! Így lett a kis chili paprikából macskapecs paprika.

Jót nevettem. :-)