Túróleves

2015. július 12. - Citrom Disznó

8_csokihab.jpg

Ez az étel levesnek indult, de amikor megkóstoltuk örömmel konstatáltuk, hogy desszertnek sem volna utolsó, de mivel most az első, így maradt leves. Ilyenkor nyáron előszeretettel fogyasztunk hideg, hűsítő leveseket, ami általában valamilyen gyümölcsleves vagy zöldségleves, de időnként meglepjük egymást, szeretteinket, barátainkat valami mással is, ami ugyanúgy passzol a forró napokhoz. Most hűsítő, vaníliás, citromos joghurtos túró és isteni étcsoki hab került a tányérra, amit málnavelővel tettünk igazán frissé és kívánatossá.

M.

Hozzávalók:

250 g túró
300 g joghurt
55 g xilit
fél citrom leve és reszelt héja
3 cm vaníiliarúd kikapart magjai

100 g étcsoki (72%-os)
200 g tejszín

málnavelő

citromfű
csokicseppek

Elkészítése:

Az étcsokit kockákra töröm. 

1_csokihab.jpg

A tejszínt felmelegítem, és a csokira öntöm. Hagyom állni 5 percig. 

2_csokihab.jpg

A csoki a tejszínben már felolvadt. Néhány mozdulattal könnyen egyneműre keverem, hűtőbe teszem, teljesen lehűtöm, hogy fel tudjam majd verni. A legjobb előző nap elkészíteni.

3_csokihab.jpg

A túrót, a joghurtot és a xilitet turmixgépbe öntöm.

1_turoleves.jpg

Hozzáadom a vaníliát, a citromhéjat és levet. Összeturmixolom a hozzávalókat. Ha túl sűrű, egy pici tejjel hígítom. Tálalásig hidegen tartom.

2_turoleves.jpg

A lehűtött csokis, tejszínes keveréket felhabosítom.

4_csokihab.jpg

Egy evőkanálnyi habot megformázok két kanál segítségével, és a tényér közepére teszem. 

5_csokihab.jpg

Köré öntöm a túrólevest.

6_csokihab.jpg

Egy csíkban nyomok a málnavelőből a levesre.

7_csokihab.jpg

Citromfűvel és a ropogós csokicseppekkel lesz teljes az étel. 

9_csokihab.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr67617862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.