Spenótos nyakkendők extrákkal

2015. június 25. - Citrom Disznó

2_spenotos_teszta.jpg

Nagyon ritkán eszünk tésztát, de ha igen, akkor legtöbbször magunk gyúrjuk. A durumtésztát igen egyszerű elkészíteni, csak durumliszt és víz szükségeltetik hozzá, és hipp-hopp pihentetés nélkül készülhetnek a változatos alakzatok. A tészta formázásával lehet játszani, variálható a végtelenségig, ehhez a fogáshoz a gyorsan elkészíthető nyakkendő formát választottuk. Ez az egyszerű spenótos tésztaétel az ízek kavalkádjává vált a feta, a kesudió és a füstölt tyúktojás által.

M.

blogra.jpg

Hozzávalók:

250 g durumliszt
100 g víz

40 g vöröshagyma
80 g friss spenót
1 kis gerezd fokhagyma
100 g mascarpone
100 g tejföl

bors
olívaolaj

40 g feta
2 db füstölt tojás
néhány pörkölt, sós kesudió

Elkészítése:

A lisztből és a vízből tésztát gyúrok.

2_hazi_durum_teszta_marvanysajtos_libamelles.jpg

Lisztezett deszkán 1,5-2 mm vékonyra nyújtom.

3_spenotos_teszta.jpg

Egy pizzavágó segítségével 2x2 cm-es négyzetekre vágom.

4_spenotos_teszta.jpg

A tetejét lekenem vízzel, ez segíti a tészta összeragadását az összecsípéskor.

5_spenotos_teszta.jpg

A kis négyzeteket középen összecsippentem, így alakítva ki a nyakkendő formát.

6_spenotos_teszta.jpg

Ha nem használom fel rögtön, akkor meghintem pici liszttel, hogy ne ragadjanak össze, hagyom kicsit száradni, hűtőszekrényben napokig is várhatok a kifőzésével, ha előre kell valamiért dolgoznom.

7_spenotos_teszta.jpg

A tésztát forrásban lévő sós vízbe szórom, és megfőzöm. A tésztában nincs só, így a vizet a szokottnál kicsit jobban meg kell sóznom.

8_spenotos_teszta.jpg

Mivel friss tésztáról van szó, ezért hamar elkészül. Ekkor leszűröm, olajat löttyintek rá, átkeverem. Hideg vízzel ezúttal nem mosom át, hisz hamar a mártásba kerül. A tészta főzővizét félreteszem a mártáshoz.

9_spenotos_teszta.jpg

Olajat melegítek.

10_spenotos_teszta.jpg

Enyhén megpirítom benne az apróra kockázott vöröshagymát, majd a pici darabokra vágott fokhagymát is pirítom, körülbelül fél percig, vigyázva, hogy ne égjen meg.

11_spenotos_teszta.jpg

A tészta főzővízéből öntök a hagymákra, kicsit forralom, hagyom, hogy megpuhuljanak.

12_spenotos_teszta.jpg

Hozzáadom a mascarponét és a tejfölt.

13_spenotos_teszta.jpg

Sózom, és borsozom.

14_spenotos_teszta.jpg

Beledobom a friss spenótot, amit előzőleg megmostam. A szárait csak akkor távolítom el, ha nagyon vastagok.

15_spenotos_teszta.jpg

A spenót néhány másodperc alatt összeesik, ilyenkor már borítom is bele a tésztát.

16_spenotos_teszta.jpg

A tészta főzővizével beállítom a megfelelő állagot.

17_spenotos_teszta.jpg

A tálalás során fetakockákat és néhány szem kesudiót szórok a tetejére, és rákerül a mennyei füstölt tyúktojás is.

1_spenotos_teszta.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr677570626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.