Kovászos uborka krémleves

2015. június 22. - Citrom Disznó

13_kovaszos_uborka_leves.jpg

Igazán frissítő, könnyű, és pikk-pakk összedobható leveske, ami a másnapos gyomrot is megnyugtatja, bár ezt én nem tudom, nekem csak mesélték. ;))) 

W.

1_kovaszos_uborka_leves.jpg

Hozzávalók:

A leveshez:

250 g kovászos uborka
1 gerezd kovászos fokhagyma az uborka mellől az üvegből
200 g kovászos uborka leve
150 g tejföl

A ropogóshoz:

60 g kenyér
olívaolaj
1 ág oregánó

A dísztéshez:

tejföl
extra szűz olívaolaj
petrezselyem
piri piri paprika
zsálya virág
százszorszép

Elkészítése:

A házi formakenyérből vékony szeleteket vágok, azt vékony csíkokra vágom, majd felkockázom.

15_hazi_durum_teszta_marvanysajtos_libamelles.jpg

Kevés olívaolajjal és vágott oregánóval tepsibe teszem.

16_hazi_durum_teszta_marvanysajtos_libamelles.jpg

Sütőben, 160 fokon, hőlégkeveréssel aranybarnára pirítom. Ez 6-8 percet vesz igénybe.

17_hazi_durum_teszta_marvanysajtos_libamelles.jpg

Az uborkát turmixgépbe teszem.

2_kovaszos_uborka_leves.jpg

Hozzáadok egy gerezd kovászos fokhagymát.

3_kovaszos_uborka_leves.jpg

Beleszedem az uborka levet. 

4_kovaszos_uborka_leves.jpg

Hozzákanalazom a tejfölt.

5_kovaszos_uborka_leves.jpg

Összeturmixolom.

6_kovaszos_uborka_leves.jpg

A tálalás következik. A tányérba öntök a levesből.

7_kovaszos_uborka_leves.jpg

Csorgatok rá tejfölt.

8_kovaszos_uborka_leves.jpg

Csepegtetek rá olívaolajat.

9_kovaszos_uborka_leves.jpg

A piri piri paprikát vékony szeletekre vágom.

10_kovaszos_uborka_leves.jpg

Teszek néhány karika paprikát, petrezselyem leveleket és kenyérkockát is a levesre.

11_kovaszos_uborka_leves.jpg

Végül rákerülnek a zsálya és százszorszép virágok.

12_kovaszos_uborka_leves.jpg

Virágoskert az én szívem!!! Na persze nem mindig, van amikor ......

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr57562914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Segna 2015.06.23. 11:59:19

Az oroszok ezt kenyér helyett főtt krumpli-kockákkal és sok-sok friss kaporral csinálják. Turmix nélkül, csak úgy kockára vágva az uborkát is. Mehet bele csípős paprika illetve olajbogyó is.
A neve ebben az esetben okroska.

pirimogyoró 2015.06.26. 20:37:13

Ez olyan gyönyörű, hogy kár belemeríteni a kanalat :)