Paradicsomos penne tenger gyümölcseivel

2015. június 18. - Citrom Disznó

16_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

A tengeri élőlények változatossága, színei, különleges formái már gyermekkoromban rabul ejtettek. Az összes Cousteau kapitány sorozatot láttam. Később nagy rajongója lettem a tengernek és a tengeri ételeknek. Természetesen az a legjobb, ha egy tengerparti halpiacon vásárolhatok be egy efféle ételhez, jobban mondva az lenne a legjobb. Ebben az esetben meg kellett elégednem a fagyasztott, itthon könnyen elérhető alapanyaggal. Egyszerűen nem tudtam ellenállni a jégbe fagyott, finom mütyűröknek, rákocskáknak, kagylócskáknak, polipocskáknak, tintahalacskáknak. Íme a recept.

W.

2_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Hozzávalók:

350 g tenger gyümölcsei
150 g tengeri hal
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 szem koktélparadicsom
500 g házi paradicsompüré (lehet jó minőségű bolti is) 
50 g fehérbor
friss oregánó
friss kakukkfű
friss majoránna
olívaolaj

bors

500 g penne

friss koriander a tetejére

3_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

A tésztát lobogó sós vízben megfőzöm. Nem főzöm szét, hogy kellemes rágási élményt nyújtson (al dente). Leszűröm, nem hűtöm ki, majd néhány csepp olívaolaj kerül rá.

1_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Egy serpenyőben olívaolajat melegítek.

4_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Megpirítom benne az apró kockákra vágott vöröshagymát.

5_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Beleszórom a fokhagymát, enyhén lepirítom. 

6_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Belekerülnek a tengeri herkentyűk és a csíkokra vágott halfilé. Egy kicsit hagyom őket sisteregni, nem szabad sokáig főzni, mert kemény lesz.

7_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Felöntöm a fehérborral.

8_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Sózom és borsozom.

9_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Beleöntöm a paradicsompürét.

10_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Hozzáadom a félbevágott koktélparadicsomokat, egyet rottyantok rajta.

11_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Végül a felaprított zöldfűszerek kerülnek bele.

12_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Elkészült a ragu, a serpenyőből áradó gőzben egyesül a tenger illata, a paradicsom savanykás frissessége, a zöldfűszerek illóolajos aromája.

13_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

A tányérba kerül a még kellően meleg tészta.

14_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

Bőségesen teszek rá a paradicsomos tenger gyümölcsei raguból, a tetejére pedig friss koriandert szórok.

15_tenger_gyumolcsei_penne.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr917543784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.