Mentás bodzavirág szörp

2015. május 29. - Citrom Disznó

14_bodza_szorp.jpg

A bodzavirágot sokoldalúan lehet használni a konyhában, kacsát sütöttünk bodzavirággal kitömve, tempuráltuk, panna cottát ízesítettünk vele, hamarosan olvashatjátok, láthatjátok az oldalon ezeket a recepteket is. A leggyakoribb módja a felhasználásának a szörp készítés. A jól ismert ízt friss mentával és citromfűvel dobtuk fel. Gyakran használjuk mártásokba, süteményekbe, köretek aromatizálására az így készült szörpöt.

2_bodza_szorp.jpg

Hozzávalók:

400 g bodzavirág
2,5 liter víz
3 ág citromfű
3 ág menta
8 g citromsav, 1 csipet só
700 g cukor

Elkészítése:

A bodzavirágok vastagabb szárrészeit levágom.

3_bodza_szorp.jpg

Egy 5 literes befőttes üvegbe tömködöm a virágokat.

4_bodza_szorp.jpg

Felöntöm a vízzel, a virágokat el kell, hogy lepje. 3 napig hűtőszekrényben tartom, minden nap összerázom.

5_bodza_szorp.jpg

Ez idő alatt a víz átvette a bodza ízét és illatát, itt az ideje leszűrni. A virágokat is érdemes kinyomkodni, hogy minél több ízt nyerjünk ki belőle. 

6_bodza_szorp.jpg

A bodzalevet felforralom, beledobom a durvára vágott mentát és citromfüvet.

7_bodza_szorp.jpg

Hozzáadom a cukrot.

8_bodza_szorp.jpg

Beleszórom a citromsavat.

9_bodza_szorp.jpg

Néhány tekerésnyi sót is adok hozzá.

10_bodza_szorp.jpg

1-2 percig forralom, miután az összes hozzávaló a szörpben van.

11_bodza_szorp.jpg

Ismét leszűröm, így eltávolítom a menta és citromfű darabokat.

12_bodza_szorp.jpg

Még forrón sterilizált üvegekbe töltöm.

13_bodza_szorp.jpg

A család és a barátok nagy örömére remek frissítő lesz belőle, mi is nagyon szeretjük. 

14_bodza_szorp.jpg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr127493192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.