Rebarbarás malackaraj

2015. május 28. - Citrom Disznó

1_malackaraj_rebarbaras.jpg

A malac húsa viszonylag rövid idő alatt elkészül, amíg a sütőben a hús omlósra, a bőr pedig ropogósra sül, remekül magába szívja az ízeket, illatokat, ahogy átgőzölődik. Ezúttal rebarbarával sütöttünk malackarajt, a hússal sült zöldségekből pedig friss, gyümölcsös mártást készítettünk.

2_malackaraj_rebarbaras.jpg

Hozzávalók:

A sült hozzávalói:

1800 g csontos, bőrős malackaraj
350 g hagyma
200 g rebarbara

bors

A mártás hozzávalói:

2 szál rebarbara
2 golden alma
2 evőkanál méz
2 evőkanál cukor
a leturmixolt, hússal sült hagyma és rebarbara
1 dl fehérbor

A köret hozzávalói:

4 pak choi
1 kg újkrumpli
fehérbor

A díszitéshez:

4 db begónia virág

Elkészítése:

A hús bőrét centinként bevagdosom.  

3_malackaraj_rebarbaras.jpg

Alaposan sózom. A bevágott bőrös részt is megsózom, hogy a vágások közé kerüljenek sószemek, de a bőr felületéről letörölöm a sót.

4_malackaraj_rebarbaras.jpg

Borsot is tekerek rá.

5_malackaraj_rebarbaras.jpg

A nagy kockákra vágott hagymát egy tepsibe teszem a felkarikázott rebarbarával.

6_malackaraj_rebarbaras.jpg

Erre kerül a hús bőrével felfelé, és alufólia alatt 160 fokon 1,5 órán át sütöm.

7_malackaraj_rebarbaras.jpg

Ha a hús majdnem megpuhult, meglocsolom a kisült zsírjával.

8_malackaraj_rebarbaras.jpg

Melléteszem a krumplikat, és további 30 percig sütöm 190 fokon, és a hőlégkeverést is bekapcsolom.

9_malackaraj_rebarbaras.jpg

Ha a hús szépen megpirult, a krumplik pedig megpuhultak, akkor utóbbit átteszem egy tálba.

10_malackaraj_rebarbaras.jpg

A húst is kiveszem a tepsiből. 

11_malackaraj_rebarbaras.jpg

Mindent, ami a tepsiben maradt átkanalazok egy edénybe, és rúdmixerrel pürésítem.

12_malackaraj_rebarbaras.jpg

A mártáshoz cukrot karamellizálok, majd felöntöm a fehérborral.

13_malackaraj_rebarbaras.jpg

Beleszórom a felkarikázott rebarbarát.

14_malackaraj_rebarbaras.jpg

Hozzáadom a felkockázott almát.

14_1_malackaraj_rebarbaras.jpg

Belecsurgatom a mézet.

15_malackaraj_rebarbaras.jpg

Hozzákanalazom a leturmixolt hagymás rebarbarát, és 1-2 perc alatt összeforralom.

16_malackaraj_rebarbaras.jpg

A pak choi-okat félbe vágom, zöld leveles részüket vékony csíkokra vágom.

17_malackaraj_rebarbaras.jpg

Enyhén olajozott serpenyőben megpirítom a krumplit és a pak choi-t. Közben sózom.

18_malackaraj_rebarbaras.jpg

A pak choi-ra löttyintek egy pici fehérbort is.

19_malackaraj_rebarbaras.jpg

A pak choi zöld részét csak pár másodpercre dobom a serpenyőbe, tekerek rá pici sót, és öntök rá egy korty fehérbort.

20_malackaraj_rebarbaras.jpg

Az ételt begóniával díszítettem, jól illeszkedik a savanykássága a többi alkotóelemhez.

21_malackaraj_rebarbaras.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr827493250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Killary Fucking Clingon 2015.05.29. 19:43:35

Beautiful.. Nagyszerű recept jó kivitelezés.