Juhtúrós bukta

2015. május 24. - Citrom Disznó

15_juhturos.jpg

A bukta nem csak édes lehet,  mi most juhtúrós, baconos, kapros tölteléket készítettünk. Szuper egy délutáni összebújós filmnézéshez.

M.

Hozzávalók:

A tésztához:

250 g liszt
12,5 g friss élesztő 
200 g víz
10 g só (1 teáskanálnyi)
10 g cukor (1 teáskanálnyi)

A töltelékhez:

100 g bacon
150 g juhtúró
2 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma zöldje
fél csomag kapor
3 evőkanál tejföl
1 tojássárgája

A batyukra:

70 g vaj
lenmag

Elkészítése:

Kovászt készítek. 

1_kovasz.jpg

 Az élesztőt elkeverem a víz felével. 

2_kovasz.jpg

Hozzáadom a cukrot. 

3_kovasz.jpg

Annyi lisztet szórok bele, hogy sűrű palacsinta tészta állaga legyen.

4_kovasz.jpg

Pici lisztet szórok a tetejére, majd langyos helyen duplájára kelesztem.

5_kovasz.jpg

A maradék lisztből, a maradék vízből, a kovászból, a só hozzáadásával tésztát gyúrok.

1_nyelvecske.jpgJól kidolgozom, és langyos helyen letakarva duplájára kelesztem.

2_nyelvecske.jpg

Amíg kel a tészta, elkészítem a tölteléket. A bacont csíkokra vágom.

1_juhturos.jpg

Megpirítom.

2_juhturos.jpg

Hagyom kihűlni.

3_juhturos.jpg

A juhtúróhoz hozzáadom az apróra vágott fokhagymát, kaprot és a felkarikázott újhagyma zöldjét.

4_juhturos.jpg

Belekerül a tejföl, a pirított bacon és a tojássárgája.

5_juhturos.jpg

A hozzávalókat összekeverem.

6_juhturos.jpg

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, és hét egyenlő részre osztom. A darabokat fél centi vastagra és kör alakúra nyújtom. Mindegyik közepébe teszek egy evőkanálnyit a töltelékből.

7_juhturos.jpg

A tészta széleit összefogom.

8_juhturos.jpg

Batyut alakítok ki belőle.

9_juhturos.jpg

Ha elkészültem a batyukkal, felolvasztom a vajat, a tortakarikát pedig szilikonos sütőpapírral borított sütőlemezre teszem.

16_juhturos.jpg

A gyűrű oldalát és a sütőpapírt is megkenem az olvasztott vajjal.

10_juhturos.jpg

A buktákat belemártom az olvasztott vajba, és a tortakarikába helyezem őket.

11_juhturos.jpg

Fél órát hagyom kelni.

12_juhturos.jpg

Megszórom lenmaggal.

13_juhturos.jpg

180 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütöm. Én pirultabban szeretem, ami a sütési idő növelésével érhető el.

14_juhturos.jpg

A sütőben a batyuk összesülnek, de a vajnak köszönhetően könnyen szét lehet őket választani.

15_juhturos.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr277486482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.