Színes répasaláta

2015. május 23. - Citrom Disznó

11_repa_salata.jpg

Érdemes nyitott szemmel járni a piacon, mert mindig lehet valami érdekes, különleges hozzávalót találni. Többször vettünk már citromsárga és sötétlila színű sárgarépát a megszokott narancssárga mellé. Az ízük picit különlegesebb, és az áruk ugyan háromszoros, de egy egyszerű salátát, vagy bármilyen fogást fel lehet villanyozni velük.

M.

13_repa_salata.jpg

 

12_repa_salata.jpg

Hozzávalók:

150 g répa
1 teáskanál friss, reszelt gyömbér
1 teáskanál méz
néhány csepp citromlé

friss petrezselyem

Elkészítése: 

A répaféléket hosszú csíkokra vágom.

3_repa_salata.jpg

A gyömbért lereszelem. 

4_repa_salata.jpg

A levét a répára nyomkodom.

5_repa_salata.jpg

Rákerül néhány csepp citromlé.

6_repa_salata.jpg

Megcsurgatom mézzel.

7_repa_salata.jpg

A petrezselymet nagyobb darabokra aprítom.

8_repa_salata.jpg

Hozzáadom a répához, és összekeverem. Tálalás előtt megsózom.

9_repa_salata.jpg

Friss, egészséges és ropogós. 

10_repa_salata.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr327471160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyubocs 2016.03.30. 12:15:43

A lila répát felkarikázva karamellizáld le egy kicsit. Isteni íze lesz zöldköretnek sült húsok mellé :)
(Mi is véletlenül jöttünk rá, majdnem odaégettük pároláskor, aztán hoppá ez így jó)

Egyébként nem venni kell, hanem megtermeszteni :)