Spárgás csónakok

2015. május 20. - Citrom Disznó

28_spargas_csonak.jpg

Ezzel a csónakkal bátran evezhetünk az ízek óceánján. A spárga édeskés, a feta sós és a paradicsom savanykás íze keveredik a feltétben. A tészta ropog, a krém lágy, a spárgafejek roppanósak, a fetakockák pedig szétolvadnak a szájban. Végül is tenyérnyi pizzácskákról van szó, amelyek melegen tökéletesek, de hidegen sem megvetendőek,  reggelire is jutott belőlük.

M.

20_spargas_csonak.jpg

Hozzávalók:

A tésztához:

150 g BL55-ös liszt
150 g BL80-as liszt
20 g élesztő
1 evőkanál olívaolaj
150 g víz

A spárgakrémhez:

1 csomag fehér spárga alsó kétharmada 
1 evőkanál olívaolaj
1 kis fej hagyma
1 krumpli
125 g tejszín
néhány csepp citromlé

bors

A feltéthez:

spárgafejek
6 szem koktélparadicsom
250 g feta
petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítése:

A spárga fejtől számított egyharmadát levágom, és félreteszem. 

3_spargas_csonak.jpg

 A többi részét felkarikázom.

4_spargas_csonak.jpg

 Olívaolajat melegítek.

5_spargas_csonak.jpg

Beleszórom a felkockázott vöröshagymát.

6_spargas_csonak.jpg

Megsózom.

7_spargas_csonak.jpg

Hozzáadom a felkockázott krumplit.

8_spargas_csonak.jpg

A spárgakarikák is belekerülnek.

9_spargas_csonak.jpg

Belecsepegtetek néhány csepp citromlevet.

10_spargas_csonak.jpg

Beleöntöm a tejszínt.

11_spargas_csonak.jpg

Borsozom.

12_spargas_csonak.jpg

Rúdmixerrel pürésítem a zöldségeket, ha megpuhultak.

13_spargas_csonak.jpg

Szitán átpasszírozom a pürét, így eltávolítva a spárga rostjait. Félreteszem.

14_spargas_csonak.jpg

A kétféle lisztet keverőtálba teszem, és belemorzsolom az élesztőt. Hozzácsurgatom az olívaolajat.

15_spargas_csonak.jpg

A vizet óvatosan adagolom, a liszt minőségétől függően lehet, hogy kevesebb kell bele, de az is lehet, hogy több.

16_spargas_csonak.jpg

Megsózom a tésztát.

17_spargas_csonak.jpg

Ha szépen összeállt, lisztezett tálba teszem, a tetejét is meghintem liszttel, és letakarva a duplájára kelesztem langyos helyen.

18_1_spargas_csonak.jpg

Ha megkelt, lisztezett deszkára borítom. 

18_spargas_csonak.jpg

Felvágom 6 egyenlő darabra.

19_spargas_csonak.jpg

Fél centi vastag oválisokat nyújtok belőlük.

21_spargas_csonak.jpg

Félbehajtom a darabokat.

22_spargas_csonak.jpg

A két csücskét kétszer, háromszor megcsavarom, és szilikonos sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezem.

23_spargas_csonak_1.jpg

A sütőlemezen kihajtom a tésztát, így kialakul a "csónak" forma, könnyedén bele tudom tölteni a spárgás krémet.

24_spargas_csonak.jpg

A csónakokra teszek néhány kocka fetát.

25_spargas_csonak.jpg

Elhelyezem rajtuk a félbevágott koktélparadicsomokat és a spárgafejeket is.

26_spargas_csonak.jpg

220 fokra előmelegített sütőben 13-15 perc alatt készre sütöm.

27_spargas_csonak.jpg

A petrezselyem remekül passzol a spárgához, így néhány levelet teszek a megsült csónakokra.

29_spargas_csonak.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr477387508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.