Tavaszi gombaleves gazdagon

2015. május 18. - Citrom Disznó

Ebben a levesben az a nagyszerű, hogy szabadon variálható. Felhasználhatunk hozzá bármilyen zöldséget, ami éppen van otthon. Csupán arra kell figyelnünk, hogy a hozzávalók a puhulási sorrendjüknek megfelelően kerüljenek a fazékba.

M. 

1_gombaleves.jpg

Hozzávalók:

1 evőkanál zsír
1 fej vöröshagyma
1 póréhagyma zöldje
200 g főtt, füstölt császárszalonna
2 gerezd fokhagyma
2 közepes szál fehérrépa
2 közepes szál sárgarépa
fél szál szárzeller
500 g fehér és barna csiperke vegyesen
1 liter zöldség alaplé (helyettesíthető húsalaplével vagy vízzel is)

bors
petrezselyem és újhagyma zöldje a díszítéshez

Elkészítése:

Egy fazékban felolvasztom a zsírt.

3_gombaleves.jpg

Beleszórom egymás után az összetevőket, és mindegyiket hagyom lepirulni. A vöröshagymával kezdek.

4_gombaleves.jpg

Következik a póréhagyma feldarabolt zöldje.

5_gombaleves.jpg

A csíkokra vágott szalonna jön.

7_gombaleves.jpg

Belekerül a felaprított fokhagyma.

8_gombaleves.jpg

Hozzáadom a fehérrépát.

9_gombaleves.jpg

Néhány perc múlva a sárgarépát.

10_gombaleves.jpg

A negyedekre vágott gomba is a fazékba kerül.

11_gombaleves.jpg

Felöntöm az alaplével. Hagyom felforrni.

13_gombaleves.jpg

Beleszórom az apró kockákra vágott szárszellert.

14_gombaleves.jpg

Ha szükséges, sózom.

15_gombaleves.jpg

Borsozom. A levest néhány percig főzöm még, de csak addig, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak benne. 

16_gombaleves.jpg

Petrezselyem és újhagyma zöldjével frissítem.

17_gombaleves.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr327450856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.