Kacsaszárnytő paradicsomos mártogatóssal

2015. május 11. - Citrom Disznó

20_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

Kacsaszárnytőből remek vendégváró fogások készíthetők gyorsan és olcsón. A kacsahúst finom ropogósra sütöttük, mellé egy enyhén csípős paradicsomos mártogatóst készítettünk.

M. 

Hozzávalók:

10 db kacsaszárnytő

bors

5 db paradicsom
80 g paradicsompüré
3 teáskanál oregánó
1 teáskanál cukor
100 g koktélparadicsom (Mi most sárgát és fekete csíkosat használtunk.)
piri piri paprika
3 db újhagyma zöldje

bors

Elkészítése:

A kacsaszárnytöveket megsózom.

2_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

Borsozom.

3_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

170 fokos sütőben másfél órát sütöm alufólia alatt, majd a már megpuhult szárnyakat tovább sütöm 200 fokon. Ekkor már alufólia nélkül, és a hőlégkeverést is rákapcsolom, hogy jó ropogósak legyenek.

4_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

Amíg sül a hús, elkészítem a mártogatóst. A paradicsomokat félbe vágom, és pici olajon elkezdem pirítani. Sózom.

5_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

Borsozom.

6_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

Mindkét oldalának szép pirultnak kell lennie.

7_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

A paradicsomok héja ilyenkor már könnyen lehúzható egy csipesz segítségével.

8_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

A paradicsomokat átrakom egy edénybe.

9_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

Rúdmixerrel pürésítem.

10_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

Ha nem elég intenzív a paradicsom íze, akkor paradicsompürét is adok hozzá.

11_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

Beleszórom az oregánót.

12_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

Hozzáadom a cukrot.

13_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

A kétféle koktélparadicsomot cikkekre, a piri piri paprikát karikákra vágom.

14_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

A koktélparadicsomot a mártáshoz adom.

15_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

Belekerül a piri piri is.

16_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

Színesítem újhagyma zöldjével.

17_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

A kész mártogatóst tálkába szedem. Díszítem néhány cikk koktélparadicsommal és pár karika piri pirivel és újhagyma zöldjével.

18_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

A ropogósra sült kacsaszárnytöveket is elhelyezem a tányéron.

19_kacsaszarnyto_martogatos.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr537448486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lipher Tamás 2015.05.11. 15:21:21

Annyira érthetően van leírva a recept a fázisfotókkal kiegészítve, hogy szinte lehetetlen, hogy valaki ne tudja sikeresen reprodukálni az ételt, ami egyébként egyszerűen nagyon jó :) !