Kacsaszívvel töltött bébitök

2015. május 05. - Citrom Disznó

1_toltott_bebitok.jpg

Akik nem rajonganak a belsőségekért, azoknak is érdemes adniuk egy esélyt a kacsaszívnek. Nagyon ízletes hús, ledarálva pedig nem is emlékeztet arra, hogy mit is eszünk. Az ára is igen vonzó, néhány száz forintért hozzájuthatunk egy kilónyihoz a kacsa ezen részéből. Mi most bébitököt töltöttünk vele. Az ízes és szaftos húsos keverékre sajtot ropogosítottunk. Természetesen ezúttal sem dobtunk el semmit, a tököcske kivájt közepéből készült a friss, savanykás kapormártás.

M.

2_toltott_bebitok.jpg

Hozzávalók:

1 db bébitök
300 g kacsaszív
40 g zabpehely
50 g füstölt szalonna
1 db tojás
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél deci száraz fehérbor
2 evőkanál olaj
90 g tejföl
100 g gouda sajt
1 csokor kapor

Elkészítése:

A kacsaszívet ledarálom.

3_toltott_bebitok.jpg

A bébitököt félbevágom, és kiszedem a puha, magos közepét. A kivájt részeket nem dobom el, abból készül a mártás.

4_toltott_bebitok.jpg

Enyhén kiolajozott tepsibe teszem a darabokat.

5_toltott_bebitok.jpg

A töltelékhez egy tálba teszem a darált szívet, a felkockázott füstölt szalonnát, a zabpelyhet, a tojást, 1 gerezd fokhagymát és egy fél vöröshagymát apróra vágva.

6_toltott_bebitok.jpg

A tölteléket sózom.

7_toltott_bebitok.jpg

Borsozom, és összekeverem.

8_toltott_bebitok.jpg

A húsos keveréket a bébitökökbe kanalazom.

9_toltott_bebitok.jpg

Az egyformára töltött tököket 170 fokon sütöm 45 percig.

10_toltott_bebitok.jpg

Amíg sül a tök, elkészítem a mártást. 1 evőkanál olajon enyhén megpirítom a felkockázott vöröshagyma másik felét. 

11_toltott_bebitok.jpg

Hozzáadok egy gerezd apróra vágott fokhagymát.

12_toltott_bebitok.jpg

Beleborítom a félretett tök darabokat.

13_toltott_bebitok.jpg

Sózom.

14_toltott_bebitok.jpg

Borsozom.

15_toltott_bebitok.jpg

Rálöttyintem a bort.

16_toltott_bebitok.jpg

A tök néhány perc alatt megpuhul, ilyenkor hozzáadom a tejfölt, és rúdmixerrel pürésítem.

17_toltott_bebitok.jpg

Átpasszírozom a mártást a szitán.

18_toltott_bebitok.jpg

Felforralom ismét, majd beleszórom a kaprot. A kaporral már nem főzöm tovább.

19_toltott_bebitok.jpg

A sütőben töltött 45 perc alatt a tök és a töltelék is megsült, rászórom a reszelt sajtot. 190 fokon 25 percig sütöm tovább.  

20_toltott_bebitok.jpg

Amikor a sajt szépen megpirul a tetején, kiveszem a sütőből, hagyom állni néhány percig, majd tálalom.

21_toltott_bebitok.jpg

A tányér aljára kerül a mártásból. Az egyik fél bébitököt srégen félbevágva kerül a tányérra. Egy darabka kaporral díszítem. 

22_toltott_bebitok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr37427898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.