Uborkasaláta tejföllel

Kicsit másépp

2015. április 30. - Citrom Disznó

2_uborkasalata.jpg

A klasszikus alapanyagokon és azok arányain nem változtattunk, csak a megjelenést tettük elegánsabbá, különlegesebbé. 

W.

6_uborkasalata.jpg

Hozzávalók:

1 db kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
3 csipet cukor

bors
2 evőkanál tejföl
néhány szál petrezselyem zöld
néhány csepp fehér borecet

Elkészítése:

A kígyóuborkát vékony szalagokra vágom.

3_uborkasalata.jpg

Ezeket felcsavarom, 2-3 szalagból készül egy tekercs.

5_uborkasalata.jpg

Megsózom a tekercseket.

7_uborkasalata.jpg

A frissen őrölt bors sem maradhat el.

8_uborkasalata.jpg

Megszórom néhány csipet cukorral, és az apróra vágott fokhagyma is rákerül.

9_uborkasalata.jpg

Pipetta segítségével fehér balzsamecetet csepegtetek a rétegek közé.

10_uborkasalata.jpg

Így hagyom állni 15-20 percig. Tálaláskor kerül rá a frissen vágott petrezselyemzöld és a tejföl.

1_uborkasalata.jpg

Egy medvehagymavirággal koronáztuk meg.

2_uborkasalata.jpg

 A tejfölös uborkasaláta mi máshoz illene legjobban, mint a csirkepaprikáshoz?

1_csirkepaprikas.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr747406992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.