Sztrapacska torony

A csirkepaprikás remek körete

2015. április 29. - Citrom Disznó

A sztrapacska önmagában is bőven megállja a helyét a tányéron, de mi nem hagytuk ennyiben a dolgot, egy műanyaghenger segítségével formáztuk tornyocskává, megtámogattuk egy kis csirkepaprikással, és az extra uborkasaláta sem maradhatott el. Halmoztuk az élvezeteket, és a halomba keveredett az elkészítés öröme, és a nem elhanyagolható esztétikai élmény is.

W.

16_gombas_sztapacska.jpg

Hozzávalók:

400 g megpucolt krumpli
125 g rétesliszt
125 g finomliszt
2 db tojás
1/2 tojásfehérje
50 g (0,5 dl) víz
70 g füstölt szalonna
200 g juhtúró
60 g tejföl

bors

Elkészítése:

A szalonnát apró kockára vágom, és kipirítom, szűrő segítségével elválasztom a zsírjától. A szalonnapörcöt félreteszem.
13_gombas_sztapacska.jpg
Vizet forralok, amit megsózok.
9_gombas_sztapacska.jpg
Lereszelem a krumplit.
5_gombas_sztapacska.jpg
Hozzáadom a kétféle lisztet, a tojásokat és a sót.
6_gombas_sztapacska.jpg
Hozzáöntöm a vizet, és elkeverem.
7_gombas_sztapacska.jpg
Beleszaggatom a krumplis nokedli tésztát a forrásban lévő vízbe, néha belekeverek szaggatás közben is, ne ragadjanak össze. 
10_gombas_sztapacska.jpg
Ha megfőtt, feljön a víz tetejére a galuska.
11_gombas_sztapacska.jpg
Leszűröm. (Az így megmaradt főzővizet nem öntöm a lefolyóba, hiszen tele van ízekkel. Főzelék vagy raguleves felöntéséhez alkalmasabb mint a víz.)
12_gombas_sztapacska.jpg
Néhány kanál szalonnazsíron lepirítom a megfőtt nokedlit. 
14_gombas_sztapacska.jpg
Magas hőmérsékleten dolgozz, hogy piruljon és ne száradjon!
16_gombas_sztapacska.jpg
Ha kellően lepirult leveszem a tűztől, és hagyom hűlni egy kicsit, ráteszem a juhtúrót, a szalonnapörcöt.
1_sztrapacska_koret.jpg
Hozzáadom a tejfölt.
3_sztrapacska_koret.jpg
A félig felvert tojásfehérjével összeforgatom az egészet. (A tojásfehérje arra szolgál, hogy melegítéskor megszilárdulva majd összefogja a sztrapacska tornyaimat.)
4_sztrapacska_koret.jpg
Műanyag csőből kialakított hengerekbe rakom a sztrapacskát, amiket sütőpapírozott tányéron helyezek el, így könnyebben mozgathatom majd melegítés után.
5_sztrapacska_koret.jpg
Kicsit letömörítem, ne legyenek túl nagy üregek benne.
6_sztrapacska_koret.jpg
Mikrohullámú sütőbe teszem, átforrósítom, de vigyázok, hogy ne szárítsam ki. Ez körülbelül egy percet vesz igénybe. Ha több hengert melegítek egyszerre akkor a melegítési idő értelemszerűen növekszik.
Ha átmelegedett lehúzom róla a hengert, és tálalom.
7_sztrapacska_koret.jpg
Csirkepaprikás került mellé és rá a tányéron.
2_csirkepaprikas.jpg
Szépen kiemelte a tányér síkjából az ínycsikladó csirkehúsaimat.

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr57414048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.