Csirkepaprikás

2015. április 29. - Citrom Disznó

1_csirkepaprikas.jpg

A csirkepaprikás az az étel, amit szinte mindenki szeret, és mindig fűződik hozzá valami szívet melengető családi élmény. Ahogy az ízek átjárják az ízlelőbimbókat, úgy peregnek az emlékek: arcok, helyzetek, helyszínek, hangok, illatok, állagok. Próbáljátok csak ki! Kellemes trip-et! :)

W.

3_csirkepaprikas.jpg

Hozzávalók:

8 db csirke felsőcomb
1 evőkanál zsír
4 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
1 db paradicsom
1 db tv paprika
150 g tejföl
1 evőkanál fűszerpaprika

bors
víz


Elkészítése:

A felsőcombokat megsózom.

4_csirkepaprikas.jpg

A zsírt felmelegítem egy fazékban.

5_csirkepaprikas.jpg

Hozzáadom a kockákra vágott vöröshagymát, és lepirítom.

6_csirkepaprikas.jpg

Belekerül a fűszerpaprika.

7_csirkepaprikas.jpg

Keverek rajta néhányat, majd beleszórom a felkockázott paradicsomot és paprikát. (Fontos hogy a fűszerpaprikát ne érje túl nagy hőhatás mert megkeseredik. A paradicsom és a paprika hamar visszahűti a pörköltalapot.)

8_csirkepaprikas.jpg

Fűszerezem fokhagymával, sóval és borssal.

9_csirkepaprikas.jpg

Belekerül 2 evőkanál paradicsompüré is, amivel kicsit le is pirítom. 

10_csirkepaprikas.jpg

Következnek a combok. Miután elhelyeztem a darabokat, felöntöm annyi vízzel, hogy épphogy ellepje őket. (Csirkealaplevet is használhattok, ez még teltebbé teszi az ízeket.) Körül belül 1 órán át kis lángon főzöm a combokat. Éppen hogy csak bugyogjon, nem szabad szétfőzni.

12_csirkepaprikas.jpg

Kiszedem egy tálra a húsokat, ne legyenek útban, amíg a mártással foglalkozom.

13_csirkepaprikas.jpg

Rúdmixerrel pürésítem a szaftot.

14_csirkepaprikas.jpg

Közben a tejfölt is hozzáadom.

15_csirkepaprikas.jpg

Szitán átpasszírozom a mártást, így lesz krémes és egynemű. Tálalás előtt érdemes felforralni újra, és ha kell, rúdmixerrel ismét egyneműsíteni.

16_csirkepaprikas.jpg

Sztrapacskával és tejfölös uborkasalátával tálalom.

2_csirkepaprikas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr527404014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.