Citrusos savóital

2015. április 28. - Citrom Disznó
2_citrusos_savoital.jpg
Ez az utolsó mozzanata a tej feldolgozásának. Miután elkészítettük a sajtunkat, a megmaradt savóból kinyertük a ricottát, elkészítünk egy citrusos savóitalt. A tej minden alkotórészét felhasználva finom, egészséges és a boltinál olcsóbb tejtermékekhez jutottunk, és még remekül is szórakoztunk eközben.
W.
3_citrusos_savoital.jpg
Hozzávalók:
1,5 liter ricotta készítésből visszamaradt savó (Ebből az anyagból készítik a nagy tejüzemek az ivójoghurtokat, ne gondoljuk, hogy mesterséges színezék és aroma mentesen.)
250 g tápióka liszt (alacsony kalóriatartalmú keményítő féleség)
200 g cukor vagy xilit
550 g meghámozott, kockára vágott citrusféle (1-1 db citrom, grapefruit, lime, narancs)
1 db kezeletlen citrom héja
Elkészítése:
A tápiókalisztet elkeverem 200 g savóval.
4_citrusos_savoital.jpg
A többi savót forrpontig hevítem.
5_citrusos_savoital.jpg
Belerakom a citrusféléket.
6_citrusos_savoital.jpg
Rúdmixerrel átpörgetem.
7_citrusos_savoital.jpg
Leszűröm, átpasszírozom.
8_citrusos_savoital.jpg
Beleteszem a cukrot vagy xilitet.
9_citrusos_savoital.jpg
Forrpontig hevítem, majd folytonos keverés mellett beleöntöm a tápiókás savót.
10_citrusos_savoital.jpg
Felforralom, és így tartom fél percig.
12_citrusos_savoital.jpg
Hozzáadom a citromhéjat.
11_citrusos_savoital.jpg
Kihűtöm.
1_citrusos_savoital.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr397404124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.