Csirkenyárs

2015. április 23. - Citrom Disznó
8_csirkecomb_nyars.jpg
A köret és a husi egy pálcikán, egy tepsiben, egy időben. Nagyon ízletes és gyors étel.
W.
1_csirkecomb_nyars.jpg
Hozzávalók:
6 db csirke felsőcomb filé kockákra vágva
500 g hámozott, félkarikára vágott krumpli
200 g póréhagyma vastag karikára vágva
250 g negyedelt csiperke gomba (vegyesen barna és fehér)
100 g füstölt szalonna
1 evőkanál repceolaj
bors
Elkészítése:
Bambusznyársakra fűzöm az előkészített alapanyagokat.
2_csirkecomb_nyars.jpg
Sózom.
4_csirkecomb_nyars.jpg
Borsozom.
5_csirkecomb_nyars.jpg
Egy tepsit kiolajozok, elhelyezem benne a nyársakat. Alufóliát teszek rá. Így sütöm 160 fokon 1 órán keresztül.
6_csirkecomb_nyars.jpg
Az alufóliát levéve 190 fokra állítom a sütőt, és bekapcsolom a légkeverést, így sütöm 10-12 percig.
7_csirkecomb_nyars.jpg
Ha szépen megpirult, tálalom.
fb_csirkecomb_nyars.jpg
Igazán ínycsiklandozó, nem igaz?

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr137384498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemszólokmégegyszer 2015.06.17. 19:12:17

Mert fokmérős légkeveréses sütő minden háztartásban van? Hogy is lehet enélkül élni?