Kapros házi majonéz

2015. április 22. - Citrom Disznó

7_kapros_majonez.jpg

Gyorsan és egyszerűen elkészítő és sokkal finomabb,  mint a bolti butított változatai. Sűrű és krémes az állaga, az íze pedig friss és intenzív. Nincsenek benne adalékanyagok, színezékek és tartósítószer nélkül is remekül eláll néhány napig a hűtőben. 

W.

1_kapros_majonez.jpg

Hozzávalók:

400 g repceolaj (napraforgó olajjal helyettesíthető)
2 db egész tojás
20 g melasz (mézzel vagy cukorral helyettesíthető)
40 g mustár
fél citrom leve

bors
60 g tejföl
35 g friss kapor

Elkészítése:

Egy edénybe beletöröm a tojásokat, hozzáadom a mustárt. Tekerek rá sót és borsot.

2_kapros_majonez.jpg

Belefacsarom fél citrom levét.

3_kapros_majonez.jpg

Fokozatosan, vékony sugárban csurgatom bele az olajat, miközben a rúdmixer dogozik benne. 

4_kapros_majonez.jpg

Kézi habverővel beleforgatom a tejfölt.

5_kapros_majonez.jpg

Beleszórom a kaprot, és átkeverem.

7_kapros_majonez.jpg

Jó kiegészítője volt a rántott harcsaikrának és a sültkrumplinak.

8_kapros_majonez.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr317384182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.