Harcsaikra rántva

2015. április 22. - Citrom Disznó

9_rantott_harcsa_ikra.jpg

Van a kedvenc piacomon egy kedvenc halkereskedőm, ha arra járok nem bírom megállni, hogy ne nézzek be, hátha éppen van valami különlegesség, valami csemege, valami olyan dolog, amit még nem kóstoltunk. Legutóbb harcsamájat kerestem. Örömmel fogadták az érdeklődésemet, azt beszéltük meg, hogy megadom a telefonszámomat, felhívnak, ha  kapnak. A megbeszéltek szerint hívtak is. Odamentem, átvettem az egy és fél kiló harcsamájat. Már épp sarkon fordulóban voltam, amikor hallom a kiáltást bentről, arról a részről, ahol a halakat bontják: "Harcsaikra nem kell?" Kellett. Azon morfondíroztam hazafelé, hogyan fogok kaviárt készíteni belőle. Hazaértem, és rengeteg videót megnéztem orosz nyelven házi kaviárkészítés témában. A frissen tanultak alapján nekiláttam. Egész reményteli lett, amit elraktam a hűtőszekrénybe, másnap megkóstoltam, de akkor már kevésbé örültem. Keserű lett valami miatt, ki is dobtam, pedig a videókban látottak alapján jártam el - az igaz, hogy azokban nem harcsaikrából dolgoztak. Pisztrángikra lesz a következő próbálkozásom alapanyaga. A megmaradt harcsaikra rántva viszont remek csemege lett, sültkrumplival és kapros majonézzel ettük meg.

W.

Hozzávalók:

650 g harcsaikra
3 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
szezámmag

repceolaj a sütéshez

Elkészítése:

Az ikrát darabokra vágom.

1_rantott_harcsa_ikra_1.jpg

Megsózom.

2_rantott_harcsa_ikra_1.jpg

Bepanírozom az ikra darabokat. Először megforgatom a lisztben, majd a megsózott, felvert tojásban. Végül a szezámos zsemlemorzsa következik. A keverékben egyharmad rész a szezám és kétharmad rész a zsemlemorzsa.

4_rantott_harcsa_ikra.jpg

A bepanírozott ikrákat közepesen forró olajban megsütöm.

5_rantott_harcsa_ikra_1.jpg

8_rantott_harcsa_ikra.jpg

Kapros majonézzel és hasábburgonyával tálalom.

10_rantott_harcsa_ikra_1.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://citromdiszno.blog.hu/api/trackback/id/tr297384208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.